29 / 03 / 2024

Adana Milli Emlak'ta gözaltına alınan memurlar adliyede!

Adana Milli Emlak'ta gözaltına alınan memurlar adliyede!

Adanada Milli Emlak Müdürlüğüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 5i kurum çalışanı 9 zanlı adliyeye sevk edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan zanlıların sorguları tamamlandı



Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü ve hazırlık çalışması 6 ay süren operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların sorguları tamamlandı.

Yapılan soruşturmada, arazi ve gayrimenkul kiralama işlerinde usulsüzlük yapıldığı, görevlilere rüşvet olarak hayat kadını gönderildiği ve alışverişlerinin ücretlerinin karşılandığı iddia edildi. Gözaltına alınan Batı Milli Emlak Müdürü Ş.K, memurlar M.A, A.Y, Y.Ç, E.E. ile diğer zanlılar H.V, İ.A, B.B. ve G.Ç. "kamu arazilerinin usulsüz tahsisi, rüşvet almak ve vermek, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma" suçlaması ile adliyeye sevk edildi. Bu arada, soruşturma kapsamında 40 kişinin şüpheli sıfatı ile ifadesine başvurulduğu, 50 kişinin de bilgisinin alındığı bildirildi.  Adana  Valisi İlhan Atış iki gün önce, Milli Emlak Müdürlüğüne yönelik operasyonda 5i kurum çalışanı 9 kişinin gözaltına alındığını bildirmişti.

AA


Geri Dön