29 / 03 / 2024

Adana Mithatpaşa Mahallesi'nde kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

 Adana Mithatpaşa Mahallesi'nde kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkmenbaşı Bulvarı’nı Havaalanı Kavşağı’na bağlayacak önemli projesi için Mithatpaşa Mahallesi’nde kamulaştırılan binaların yıkımına başlandı.




Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yıkımın başladığı bölgeye gelerek çalışmaları denetledi, çalışmalarla ilgili İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı Mevzuata Aykırı Yapılar Şube Müdürü Şahabettin Canımoğlu’ndan bilgi aldı.


Kamulaştırma işleminin büyük ölçüde tamamlandığını ve yıkımın bitmesinin ardından bulvar çalışmalarına başlanacağını belirten Zihni Aldırmaz, “Türkmenbaşı Bulvarı Mithatpaşa Bulvarı’ndan geçerek Havaalanı Kavşağı’na bağlanacak. Dumlupınar Mahallesi’nde de yıkım çalışmalarında sona gelindi. Orada da bulvar çalışmaları başlıyor. Böylece Türkmanbaşı Bulvarı Havaalanı Kavşağı’na oradan Obalar Caddesi’ne bağlanmış olacak ve  Adana  kuzey-güney yönünde önemli bir aksa kavuşmuş olacak” dedi.


Türkmenbaşı Bulvarı’nın Denizli Mahallesi’nde tren hattının altından geçerek tünelle devam edip Havaalanı Kavşağı’na bağlanacağını açıklayan Zihni Aldırmaz, yıkımın yapıldığı bölgede esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.


Vatandaşlar da mahalleden bulvar geçecek olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler ve Zihni Aldırmaz’a yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.


Zihni Aldırmaz’ın yıkım çalışmalarını denetlemesi sırasında Büyükşehir Belediyesi Altyapı Kooridasyon Dairesi Başkanı Hasan Aydınlı da hazır bulundu.


Adana Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön