25 / 04 / 2024

Adana Mithatpaşa'nın dönüşümü için imar düzenleniyor!

Adana Mithatpaşa'nın dönüşümü için imar düzenleniyor!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Murat Cevheribucak, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Cevheribucak, kentsel dönüşüm, TOKİ ve imar planlarından bahsetti.



Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Cevheribucak, 'Hüseyin Sözlü Adana'nın geleceğidir' dedi ve ekledi: 

Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Murat Cevheribucak "Sözlü'nün kursağından bir kuruş haram para geçmedi, geçmez. Namusum kadar Sözlü'ye güveniyorum.Doğru duvar yıkılmaz.Sözlü Adana'mn bekçisidir. Ne yer, ne yedirir. Bugün yapılacak olan davadan da alnının akıyla çıkacağından eminim. Türk adaletine güveniyorum" dedi.


SOZLÜ  Adana  İÇİN ŞANS 

Hüseyin Sözlü'nün Adana için bir şans olduğunu belirten Cevheribucak "Ceyhan'da 3 dönem belediye başkanlığı yaparak kazandığı tecrübeyi, şimdi Adana'ya uyguluyor. Adana'nın imar rantına esir olmadan, çağdaş ve yararlı gelişmesi, daha yaşanır bir kent haline gelmesi için ne gerekiyorsa yapıyor. İmar düzenlemelerinin kentin geleceğini ipotek altına almayacak şekilde gerçekleşmesi için çaba harcarken, kentsel gelişimin de arsa-parsel bazında değil, büyük ölçekli alanların düzenlenmesiyle gerçekleşmesi için ter akıtıyor. Sinanpaşa'daki yarım bırakılmış kentsel dönüşüm mezbeleliklerini pek yakında hak sahipleriyle anlaşarak çözüme kavuşturacağız. Sinanpaşa, Yavuzlar'a kadar Adana'nın en çağdaş mahallesi olacak" dedi. 


YAPILAMAZ DEMEDİK

Cevheribucak, dün Toros Gazetesinde İmtiyaz Sahibi Erden Arat ve yazı işleri ailesiyle öğle yemeğinde buluştu. Geleneksel yemeğimiz Kurufasulye-pilav yerken sohbet ettiğimiz Murat Cevheribucak, günün en önemli konusu olan "Evet mi-Hayır mı?" sorusuna "Elbetteki EVET. Liderimizin izindeyiz. Aslolan liderdir. O ne derse odur" diye yanıt verdi. 


BİLİRKİŞİ MUAMMASI 

Devam eden dava konusunda konuşmanın pek doğru olmadığını ifade eden Cevheribucak "Yine de şunu belirtmekte yarar görüyorum. Öncelikle bu tür davalarda gizli tanık kabul edilemez. Bu bir terör veya FETÖ davası değil ki, gizli tanık dinlensin. Ayrıca Mahkemenin tayin ettiği bilirkişinin raporu yerine, Sözlü'ye muhalif belediyenin raporunun kabul görmesi de hukuka ve yargılama esaslarına aykırıdır" diye konuştu. 


SÖZLÜ TARİH YAZDI 

Murat Cevheribucak "Sözlü dönemi Adana'nın Belediyecilik tarihine altın harflerle yazılacaktır. 3 yıl kadar kısa sürede, Adana'nın 30 yıldır, 50 yıldır çözülmeyen sorunları halledildi. Tarihi boyunca suya kavuşmamış köylere su götürüldü. Dağlardaki köylere otoban kalitesinde yol yapıldı. Bunlar hiç unutulmayacak. Sözlü kısa sürede Adana'da Belediyecilikte tarih yazdı" dedi. 


YAPILAMAZ DEMEDİK 

Cevheribucak, göreve geldiklerinden itibaren "Neyin eksik" olduğunu belirlediklerini ve "Bugüne kadar yapılamamış, bundan sonra da yapılamaz" demeden işe giriştiklerini belirterek "Kızıldağ'a uçak inecek yol, Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesine duble ve otoban kalitesinde asfalt bulvar yaptık. Göller Vadisine hem yol, hem su götürdük. Yılmadan gece yarılarına kadar çalıştık. Yüzlerce kilometre su ve kanalizasyon şebekesi döşedik. Menfezler, köprüler yaptık. Adana'yı Fekeden Karataş'a, Ceyhan'dan 

Pozantıya kadar sorunsuz hale getirmek için ter akıttık" diye çalışmaları anlattı. 


SİNANPAŞA'DA 2.TUR 

"Sinanpaşa'da 2. tur görüşmelerine başladıklarını ve önemli mesafe aldıklarını ifade eden Murat Cevheribucak, Denizli, Narcıla, Yeşilevler de dahil olmak üzere yüzbinlerce kişinin merak ettiği Mithatpaşa Kentsel dönüşümü için imar düzenlemelerinin yapıldığını ve müteahhitlere cazip gelecek yüksek yoğunluk verdiklerini belirterek "Kentsel dönüşümü hep Belediye-TOKİ işbirliğinden beklemek doğru değil. Mithatpaşa'da müteahhitler devreye girecek, sonra sıra Narlıca, Denizli Yeşilevler'e gelecek. Denizli yolunda Polis karakolunun orada bir trafik sıkışıklığı sözkonusu. Karakol yeni binasına taşınınca, orada gerekli düzenlemeyi yapacağız ve trafik rahatlayacak" dedi. 


HIZ KESMEYİZ 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün en önemli özelliğinin "Hizmet ve icraatta hız kesmemek olduğunu" vurgulayan Cevheribucak "Aynı hızla devam edeceğiz. Karnıyarıkın birinci bölümünün üstünü kapattık. O bölgede trafiği rahattık, esnafa nefes aldırdık. Şimdi karnıyarıkın 2. bölümünü kapatmak için proje hazırlıyoruz. Seyhan Baraj Kapısı girişinden Seyhan Nehrini geçerek Balcalı kavşağına varacak, demiryollu çok şeritli köprüyü ve kavşaklarını yeniden ihale ediyoruz. Bir yıl içinde de tamamlayacağız. Menderes Bulvarını da Allahın izniyle bu yaz tam anlamıyla çağdaş hale getirmekte kararlıyız" diye iddialı konuştu. 


25 YILLIK SORUN 

Cevheribucak, Karnıyarıkın üstünün kapatılmasına rağmen yolun güney kanadının yeterince genişletilememesi üzerine, Hüseyin Sözlü'nün Kolordu askeri yetkilileriyle protokol imzalayarak, Orduevinin yıkılarak, yolun genişletilmesi için harekete geçtiğini belirterek "Bu sorun 25 yıldır çözülememişti. Başkan Sözlü, yaptığı görüşmeler sonucu bu sorunu çözüme kavuşturdu. Bu öyle kolay başarılacak bir iş değildi. Başarmak Sözlü'ye nasip oldu" dedi. 


ÖDENEKLER KESİLİYOR 

"Bizim 1 milyar 750 milyonluk bütçemiz var. Toplam borcumuz 1 milyar 950 milyon TL.Bazıları borcumuzun çok olduğunu söylüyorlar. Bu borcun 1 milyar 200 milyon TL'si METRO borcu. Bütün belediyelerin METRO borcunu üstlenen Ulaştırma Bakanlığı ne yazık ki bizimkini üstlenmiyor. 600-700 milyonda vergi sigorta borcumuz var. Yani toplam 1 milyar 950 milyon borçluyuz. Başka kentlerde, belediye bazı arazilerini devlete verip vergi sigorta borcunu sildiriyor. Örneğin Yüreğir Belediyesi bile böyle yaptı. Biz de diyoruz ki size çok büyük araziler verelim. Bu borcu silin, Adana'ya daha çok hizmet edelim. Kabul etmiyorlar. METRO borcunu üstlenseler bile ayda 30-40 trilyon karımız olacak" 


ŞİKAYET ETMEDİK 

"Bugüne kadar ödeneklerimiz kesiliyor da iş ve hizmet yapamıyoruz demedik. Olanaklarımızı seferber ettik, işçimizi gece gündüz çalıştırdık ve halka en güzel hizmeti götürdük. 

Bu kış çok zorlu doğa koşullarıyla karşı karşıya kaldık. Feke, Tufanbeyli, Pozantı ve KaraisalI'nın yüksek kesimlerindeki köylerin yollarını kar kapadı. Bu yolları 24 saat açık tutmak için ekiplerimiz karla boğuştu. Karayollarına ait yollarda bize oralar açılsın da köy yollarına ulaşalım diye yardımcı olduk. Allaha şükür bütün köy yollarını kardan temizlemeyi başardık. Köylülerimizin hayır dualarını aldık" 


ADANA BİR BÜTÜNDÜR 

Sözlü'nün belediyecilik felsefesinde Adana'nın bir bütün olarak ele alındığını ve bütün uygulamaların bütüne eşit ve adaletli olarak yansıtıldığını belirten Murat Cevheribucak açıklamalarına şöyle devam etti: "Adana eski Adana değil. Büyükşehir eskiden merkez ilçelere hizmet götürürdü. Şimdi bütün ilçeler sorumluluk kapsamında bu da başta araç-gereç ve personel olmak üzere sıkıntı yaratıyordu, ama, araç gereçlerimizi takviye ettik. Adana'nın bütün ilçelerinde ne eksikse, ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. Yol, su, kanalizasyon, mezarlık yeri başta geliyor. Büyükşehir'in sınırları büyük kentlerden daha büyük. Bu da büyük bütçe gerektiriyor" 


HARAMA GEÇİT YOK 

"Hüseyin Sözlü'nün en titiz olduğu konu rantiyedir. Kursağından haram lokma geçmez, yemez ve yedirmez. Ekibini de bu konuda güvenerek seçmiştir. Ben namusum kadar Sözlü'yü güvenirim. İmar konularında hassas olmasının nedeni de rant için düzenleme yapılmasını önlemek içindir. İhalelerimiz, alımlarımız şeffaftır ve devletin kurumlarınca denetlenmektedir. Biz devletin Büyükşehir'e verdiği parayı kuruşuna kadar halka harcarız. Yetimin, garibanının parasını kemsiye yedirmeyiz, çarçur ettirmeyiz. Başarımızın önemli nedeni hesabı kitabı bilmek ve parayı akıllı, doğru, dürüst kullanmaktır." 


UYUM DÖNEMİ 

"Hüseyin Sözlü dönemi Adana Belediyecilik tarihine adını "Uyum dönemi" diye yazdırdı. Daha önce aynı partinin Belediye Başkanları birbirleriyle kavga ederlerdi. Bugün, Hüseyin Sözlü MHP'li, merkezde 2 belediye başkanı CHP'li biri AK Partili ama uyum içinde çalışıyoruz. Yüreğir Belediye Başkanı AK Partili ama, biz O'na Galeria'nın karşı kıyısındaki çok büyük bir alanı park yapması için bağışladık. Çünkü bizim için Adana'ya hizmet etmek önemlidir. Kimin hizmet ettiği değil." 


2017'DE DE AYNI HIZLA 

"Bu yıl ve gelecek yıl da hizmetlerimize ve yatırımlarımıza aynı hızla devam edeceğiz. Yarım kalan işlerimiz var. Bahçeli Köprüsü, Menderes Bulvarı rekreasyonu, Karnıyarık 2. bölümünün kapatılması, Mavi Bulvar projesi, kentsel dönüşümler hızla gerçekleştirilecek. Karataş'ı ve Yumurtalık'ı daha çağdaş yaşanır ve turizme yönelik hizmet verecek yapılarla donatacağız. Karataş'a METRO ya da hafif raylı tren götürme niyetimiz de var. Adana'yı oya gibi işlemek istiyoruz. Büyük ilçelerimiz Kozan ve Ceyhan'a en az kent merkezi kadar önem veriyoruz" 


DESTEK İSTİYORUZ 

Murat Cevheribucak konuşmasının sonunda, Devletin Adana Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet ve icraatlarını yerinde inceleyerek, daha iyi ve çoğunun yapılması için destek vermesini istedi. Cevheribucak "Bizim için halkın desteği de çok önemli. Halk bize takdir edip destek verirse, inandıklarını ifade etmeye devam ederlerse, bu bize güç verecek, enerji verecek" dedi.



Adana Toros


Geri Dön