19 / 04 / 2024

Adana Mobilyacılar Sitesi'ne 274 bin metrekare yol!

Adana Mobilyacılar Sitesi'ne 274 bin metrekare yol!

Adana Büyükşehir Belediyesi, yol ve altyapı sorunlarıyla boğuşan binlerce KOBİ’nin yer aldığı Mobilyacılar Sitesi'ne 274 bin metrekarelik yol kazandırdı.




Adana Büyükşehir Belediyesi, küçük ve orta ölçekli binlerce işletmenin faaliyet yürüttüğü sanayi sitelerinde asfalttan yeni yol açmaya, kaldırımdan bordüre, bariyerden köprülere kadar pek çok hizmet desteğiyle üretim ve istihdama büyük katkı sağladı. Hizmetlerinde dinamik, planlı, modern ve çağdaş belediyeciliğin örneklerini sergileyen Başkan Hüseyin Sözlü, uzun yıllar yol ve altyapı sorunlarıyla boğuşan Mobilyacılar Sitesi, Metal Sanayi ve Nakliyeciler Sitesi’nin çilesine son verdi.  Adana  Büyükşehir Belediyesi, kent ekonomisinin omurgasını oluşturan üretim merkezlerine 3 yıllık süreçte yaklaşık 10 milyon 764 bin liralık harcamayla 83 bin ton asfalt döküldü, 274 bin metrekare yol kazandırdı. ASKİ’nin 5 milyon 900 bin liralık altyapı çalışmasıyla birlikte bu siteler için toplam yatırım yaklaşık 17 milyon liraya ulaştı.

30 YILLIK ÇİLE SONA ERDİ

Toroslardan Akdeniz’e kadar uzanan 14 bin kilometrekarelik sorumluk bölgesinde 2014-2016 yılları arasında bin 730 kilometre yol, 68 adet köprü ve menfez, 870 kilometre içme suyu şebekesi, 358 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattını hizmete sokan Başkan Hüseyin Sözlü, küçük ve ortak ölçekli binlerce işletme sahibine de rahat nefes aldırdı. 30 yıldır yol ve altyapı sorunlarıyla boğuşan Metal Sanayi Sitesi esnafının çilesine son vermek için harekete geçen Adana Büyükşehir Belediyesi, 153 bin metrekarelik yolları 53 bin ton sıcak asfalt kullanarak yolları yeniledi.

TD 8 KOLLEKTÖRÜYLE KANALİZASYONA NEŞTER

Otoyol standartlarındaki yeni yolları bölge sanayici ve esnafının kullanımına sunan Adana Büyükşehir Belediyesi, Metal Sanayi Sitesi’nin kanalizasyon sorununa da neşter vurdu. Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) TD8 Drenaj Kanalı Kanalizasyon Kollektörü projesiyle Metal Sanayi Sitesi ile çevresindeki 21 mahallenin atık su problemine çözüm sağladı. 3 bin 831 metre uzunluğundaki projeyle işyerleri, konutlar ve sanayi tesislerinin atıkları 2 metre çapındaki dev kollektör hattından Seyhan Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaştırıldı.

MOBİLYACILAR VE NAKLİYECİLER DE RAHATLADI

Adana Büyükşehir Belediyesi, mobilya sektöründe faaliyet yürüten firmalar ile marangozların kümelendiği Adana Mobilyacılar Sitesi’nde asfalt yenileme, onarım ve kaplama çalışmalarını tamamladı. Atölyeler ve showroomların bulunduğu bilgede 40 bin 800 metrekare yol 9 bin 800 ton sıcak asfaltla kaplandı. Metal Sanayi Sitesi ve Mobilyacılar Sitesi’nin ardından kentin lojistik merkezi olan Adana Nakliyeciler Sitesi’ni programına alan Adana Büyükşehir Belediyesi, 12 yıldır zor şartlarda çalışan nakliyecileri de rahata kavuşturdu. Yılda ortalama 12 bin kamyon ve TIR’ın giriş yaptığı, 130 nakliye firmasının hizmet verdiği Adana Nakliyeciler Sitesi’nin 50 bin 400 metrekarelik yolları 12 bin 100 ton asfalt kullanılarak iyileştirdi. ASKİ ekipleri de bu sitenin 3 kilometrelik yağmur sunu ve kanalizasyon hattını yeniledi.

HALK KOMPLEKSLERİNE ÇELİK ASFALT

Adana Büyükşehir Belediyesi,  Çukurova’nın bereketli topraklarında yetiştirilen tarım ürünlerinin pazara sunulduğu Vedat Dalokay Hal Kompleksi ile Kozan Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde de çelik asfalt uygulamasıyla yolları ağır taşıtların geçişine dayanıklı hale getirdi. Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde 18 bin 421 metrekarelik alan 3 bin 500 ton asfaltla kaplandı. Kozan Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde ise 10 bin 900 metrekarelik sahada 2 bin 100 ton asfalt kullanıldı. Hallerdeki esnafın talepleri doğrultusunda çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, tesislere yeni kapılar açtı, yağmur suyu drenajını tamamlayarak, buralarda ekonomik canlılığı arttırdı.


Adana Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön