19 / 04 / 2024

Adana OSB genişlemeye devam ediyor!

Adana OSB genişlemeye devam ediyor!

Yıllık 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi genişlemeye devam ediyor. Bin dönümlük genişleme alanında 100 yeni işletme faaliyete geçecek.



Türkiye'nin en büyük 10 organize sanayi bölgesi arasında yer alan  Adana  Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB), büyümeye devam ediyor. Adana'nın yıllık 2 milyar dolarlık ihracatının yarısını gerçekleştiren 400 firması ve 35 bin çalışanıyla 'sanayi üssü' olarak nitelenen AOSB'de bin dönümlük genişleme alanında 100 işletme daha kuruluyor. Bu yatırımlar tamamlandığında, AOSB'den yapılan ihracat ve istihdamda büyük bir artış yaşanacak. 


4 YILDIR BÜYÜYOR 

Mevcut bin 590 hektarlık alanda yüzde 100 doluluk oranı yakaladıklarını belirten AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, mevcut yeni yatırımlar için de bin dönümlük bir tahsis alanı oluşturduklarını söyledi. Oluşturdukları bu alanda stratejik yatırımlara öncelik verdiklerini aktaran Sütcü, son 4 yılda gerçekleştirdikleri yaklaşık 125 milyon liralık altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla büyüdüklerini vurguladı. Yeni tahsis alanında proje ve yapım aşamasında 100 firmanın yer alacağını bildiren Sütcü, bu kuruluşların katma değeri yüksek ürünlere yöneleceğini kaydetti. İstihdam ve ihracat önceliğiyle çalıştıklarını anlatan Sütcü, "AOSB'de istihdamı artıracak, işsizlik sorunu çözecek emek yoğun işletmelerin kurulmasını istiyoruz. Türkiye'nin ihracat rakamlarını yükseltirken, ithalat rakamlarını ise düşürmesini istiyoruz. Bu nedenle kapılarımızı işletmelere açıyoruz" dedi. 


"İSTİHDAM 50 BİNE ÇIKACAK" 

Mevcut 400 firmayla AOSB'nin yıllık ortalama 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Sütcü, "Yeni tahsis alanımızdaki yatırımlar tamamlanınca firma sayımız 500'e, mevcut 35 bin kişilik istihdam da en az 50 bine ulaşacak. Bizi, bölgedeki diğer OSB'lerden ayıran en büyük özelliğimiz ABD ve Avrupa üzerine yoğunlaşmış olan ihracatımız. Ayrıca AOSB bünyesinde 5 kıtadan sanayici barındırıyor" diye konuştu. 


AOSB'DE HER ŞEY ÜRETİLİYOR 

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden birisi olarak hizmet veren AOSB'ye ulaşım karayolu, demiryolu ve havayolu ile sağlanıyor. AOSB, Adana Havaalanı'na 28, Mersin Limanı'na 98, İskenderun Limanı'na 80, Yumurtalık Limanı'na 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor. AOSB'nin güneyinden D-400 Karayolu ve TCDD demiryolu, kuzeyinden TEM Otoyolu geçiyor. AOSB'de kimyadan plastiğe, gıdadan mobilyaya, petrokimyadan tekstile dek çok değişik alanlarda üretim yapılıyor.


Sabah Güney


Geri Dön