25 / 04 / 2024

Adana OSB'ye 1 yılda 35 yeni yatırım yapıldı!

Adana OSB'ye 1 yılda 35 yeni yatırım yapıldı!

Adana Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan yeni yatırımlarla bir yıl içinde bölgede sağlanan binlerce istihdam yöre halkını sevindirdi..



Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) yönetim kurulu başkanlığına seçilip göreve başlayan Bekir Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri yaptıkları açıklamada yeni yatırımlar ve ek üretim tesislerinin toplam maliyetinin 450 milyon dolar gibi ciddi boyutta olmasına sevindiklerini söyledi. AOSB Başkanı Bekir Sütçü, bölgede son bir yılda çok önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

1500 KİŞİ SEVİNDİ
Ayrıca; AOSB'nin 2010 yılını ciddi yatırım rakamlarıyla kapattığını belirten Sütçü, ulusal ve uluslararası birçok güçlü kurumun bölgeye yeni yatırımlara imza attığını kaydetti.Bu yıl AOSB bünyesinde 35 firmanın yeni yatırım gerçekleştirdiğini anlatan Sütçü"Bu yatırımların bazıları üretim kapasitesini arttırmaya yönelik yatırımlar yaparken, bazıları da yeni üretim tesisleri kurdu. Bu yatırımların toplam maliyetine baktığımızda 450 milyon dolar gibi ciddi bir rakamla karşılaşıyoruz. Bu yatırımlar beraberinde önemli istihdam olanakları da sağlıyor. Bu yıl yatırımlarla 1500 kişi iş imkanına kavuştu" dedi.
Star Adana/HAKAN KÖKER

 


Geri Dön