18 / 04 / 2024

Adana OSB'ye 180 yeni arsa tahsis edilecek!

Adana OSB'ye 180 yeni arsa tahsis edilecek!

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 tesis inşaat, 20 tesis de proje aşamasında. 624 hektarlık genişleme alanının onayda olduğunu belirten Başkan Sütçü, 180 yeni arsa tahsis edileceğini söylendi.



Türkiye'de kurulu 292 organize sanayi bölgesi arasında, fiziki büyüklük bakımından 1590 hektarla 6. sırada yer alan  Adana  Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor. 


407 işletmenin faaliyetini sürdürdüğü AOSB'de, 10 tesis inşaat, 20 tesis de proje aşamasında. AOSB'nin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından onay bekleyen 624 hektarlık genişleme alanında ise 180 işletmeye arsa tahsisi yapılması öngörülüyor. 


Genişleme alanı için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na müracaat eden AOSB, Bakanlık'tan onay bekliyor. AOSB Başkanı Bekir Sütçü, AOSB'nin karma bir OSB olduğunu ve yeni tahsise açılacak alanda tek bir sektörü tercih etmeyeceklerini belirterek "Yeni tahsise açılacak alanda önceliğimiz yabancı yatırım ve stratejik yatırımlar olacak. AOSB'de istihdamı artıracak, işsizlik sorununu çözecek emek yoğun işletmelerin kurulmasını istiyoruz. Türkiye'nin ihracat rakamlarını yükseltirken, ithalat rakamlarını ise düşürmesini istiyoruz. Bu nedenle AOSB'nin kapılarını, diğer işletmelerle birlikte hem üretim hem istihdam hem de ihracat artacak" diye konuştu. AOSB'nin Türkiye'nin en önemli lokasyonlarmdan biri olduğunun altını çizen Sütçü, şunları kaydetti "AOSB, Türkiye'nin Ortadoğu ve Afrika ülkelerine açılan kapısı. Adana ayrıca, Suriye ve Irak'taki kriz bittikten sonra bu ülkeleri besleyecek lk şehir." Adana'ya katkı sağlayacak işletmelere açmayı planlıyoruz" dedi. 


İHRACATIN YARISINI YAPIYOR 


AOSB'de 407 işletmenin faaliyet gösterdiğini, 30 işletmenin de proje ve inşaat aşamasında olduğunu belirten Sütçü, "AOSB, 1 milyar doları aşan ihracatı ile Adana'dan yapılan ihracatın yarısından fazlasını gerçekleştiriyor. Yeni alanımızda faaliyete girecek.



Habertürk Ek


Geri Dön