19 / 03 / 2024

Adana Sağlık Kampusu inşaatı devam ediyor!

Adana Sağlık Kampusu inşaatı devam ediyor!

Adana'nın tek kalemde en büyük kamu yatırımı olan 1 milyar 30 milyon liralık Sağlık Kampusu inşaatı devam ediyor. Kampusta toplam bin 550 yataklı 7 hastane bulunacak..



Adana'ya Cumhuriyet tarihi boyunca tek kalemde yapılmış en büyük kamu yatırımı olacak 1 milyar 30 milyon liralık Sağlık Kampusu'nun inşaatı, yüz binlerce tonluk hafriyat işleminin yapıldığı temel aşamasında kesintisiz sürüyor. Kampus inşaatını yakından takip eden TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti  Adana  Milletvekili Necdet Ünüvar, Adana Valisi Mustafa Büyük'le birlikte inşaat alanını gezdi. Ünüvar, "Toplam 7 hastaneden oluşan bu tesis bittiğinde, sadece Adana'ya değil, tüm Türkiye'ye ve Ortadoğu'ya da hizmet verecek" dedi. 


DÜNYA STANDARTLARINDA 

Milletvekili Ünüvar ve Vali Büyük, inşaat alanındaki incelemeleri sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer ve inşaat firması yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kampus inşaatında gelinen aşamayı yerinde gören Necdet Ünüvar, herhangi bir sorun olmadığını ve kurulacak 7 hastanenin binalarının bütün teknik kurallara uygun olarak, dünya standartlarında yapılacağını belirtti. Ünüvar, "Merkez Yüreğir ilçemizin Köprülü Mahallesi'ndeki 328 bin 925 metrekare arsa alanı üzerine kurulacak Sağlık Kampusu, Bakanlığımız kamu-özel ortaklığınca Rönesans Holding'e yaptırılacak" dedi. 


KAPALI ALANI 436 BİN METREKARE 

Necdet Ünüvar kampusla ilgili şu bilgileri verdi: "Kampus 7 hastaneden oluşacak. Bunlar 182 yataklı Ontoloji Hastanesi, 185 yataklı Kardiyoloji ve KVC Hastanesi, 349 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 285 yataklı Genel Hastane, 299 yataklı Genel Hastane, bu hastanelerin ortak teşhis ve tedavi merkezleri, 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi olacak. Kampus, toplam 436 bin 749 metrekare kapalı inşaat alanından oluşacak" 


SAĞLIK TURİZMİ HAMLESİ

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Sağlık Kampusu sayesinde Adana'nın son yıllarda atılım içinde olduğu sağlık turizminde büyük bir hamle yapacağını söyledi. Ünüvar, "Kampus, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek. Laboratuvarlarından ameliyathanelerine dünya standartlarında kurulacak. Helikopter pistinden ihtiyaca uygun otoparkına kadar her türlü ihtiyaca yönelik altyapısı olacak. Bu yatırımla Adanalıların yanı sıra yurdumuzun dört bir yanından vatandaşlarımız ve Ortadoğu'dan hastalar şifa bulacak" dedi.


Sabah


Geri Dön