25 / 04 / 2024

Adana Sarıçam'da arsalara imar durumuna göre ruhsat veriliyor!

Adana Sarıçam'da arsalara imar durumuna göre ruhsat veriliyor!

Adana Sarıçam İlçe Belediye Başkanı Bilal Uludağ,"Her geçen günde modern yapılar ilçemizde hızla yükseliyor. Yapılan bütün çalışmalar ise bir uyum içinde oluyor. Amacımız Sarıçam'ı Adana'nın en gözde ilçesi ve cazibe merkezi haline getirmektir" dedi.



Adana Sarıçam'da arsalara imar durumuna göre ruhsat veriliyor!


Adana Sarıçam İlçe Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yapılan yeni inşaatlarla 15 yıl içinde ilçe nüfusunun 1 milyon kişiyi bulmasını beklediklerini söyledi. 


Sarıçam'da imara açık geniş alanlar bulunduğunu belirten Uludağ, ilçelerinde kentsel dönüşüm yerine kendiliğinden dönüşümün, planlanan şekilde devam ettiğini, bu anlamda yeni açılan imar alanlarında ise çalışmaların sürdüğünü belirtti. 


Uludağ, mevcut bölgelerde bulunan arsalara imar durumuna göre inşaat ruhsatlarının verildiğini belirterek, «Sarıçam her geçen gün daha da gelişiyor, değişiyor. Yapılan imar planlamasına göre çok katlı binalara ruhsatlar veriliyor. Her geçen günde modern yapılar ilçemizde hızla yükseliyor. Yapılan bütün çalışmalar ise bir uyum içinde oluyor. Amacımız Sarıçam'ı Adana'nın en gözde ilçesi ve cazibe merkezi haline getirmektir» dedi. 


İlçelerinde  TOKİ  ve Büyükşehir Belediyesinin de konut alanında çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Bilal Uludağ, «15 yıl sonrasında ilçe nüfusumuz bir hayli artacak. Eskiden ilçemizden göçler yaşanırdı. 

Ama artık görünen o ki; bu durdu ve hatta ilçemiz göç alır bir hale geldi. İlçemiz Adanaının yüzölçümü itibarıyla en geniş alanına sahip. Belediye olarak bizlerde hem bu alanlarla ilgili hem de yerleşim alanlarında bulunan konutlara kendiliğinden dönüşüm açısından gerekli çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Sarıçamıda 10-15 yıllık hedefte 1 milyona yakın nüfus olacağını düşünüyoruz. Çünkü gelişmeler bunu gösteriyor. Sürekli olarak artan sayıda inşaat talepleri oluyor. Bizlerde ekibimizle birlikte planlamamızı buna göre yapıyoruz. Artık Sarıçamıda bir farkındalık yarattık. 2 üniversitemizin de bölgemiz de olması, Stadyum inşaatı ilçemiz ekonomisi adına da ilerleyen zamanlarda büyük katkı sağlayacak




Geri Dön