19 / 04 / 2024

Adana Sarıçam'da dönüşüm başlıyor!

Adana Sarıçam'da dönüşüm başlıyor!

ADANA'nın merkez Sarıçam ilçe Belediye Başkanı Bilal Uludağ, hayata geçildikleri projelerle ilçenin değişim ve dönüşüm yaşadığını ve Sarıçam'ın Adananın 'cazibe merkezi ve incisi' olacağını söyledi.



ADANA'nın merkez Sarıçam ilçe Belediye Başkanı Bilal Uludağ, hayata geçildikleri projelerle ilçenin değişim ve dönüşüm yaşadığını söyledi. Başkan Uludağ, Sarıçam'ın Adananın 'cazibe merkezi ve incisi' olacağına inandığını belirterek "Önümüzdeki 10-15 yıl içinde Sarıçam bir milyon kişinin yaşayacağı biı yaşam merkezi haline gelecek" dedi. 


ARTIK SARICAM GÖÇ ALACAK'

Uludağ, şu değerlendirmeyi yaptı: "İlçemiz Adana'ya oıanla en serin bölge. Yeni yapılanıyor, önümüzdeki donemde büyük binalar yapılacak ve hatta birçok yerde yükselmeye başladı. Bu bölgeden Çukuıova ve Seyhan'a göçler yaşanıyor. Bunu önleyeceğiz. Önümüzdeki donemde o bölgelerden artık Sarıçam göç alacak, ilçe halkımıza vaat ettiklerimizden çok daha fazla olan işler gerçekleştirdik. Projelerimizi bir bir hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. 15 ay içerisinde Büyükşelıir belediyemizin ve bizim başlattığımız hizmetlerin tutarı Sarıçam Belediyemizin yıllık bütçesinin çok çok üzerinde ve yaklaşık olarak 4 katına ulaştı" 10 yıldan beri dokunulmayan Sarıçam Dere'sinin ıslahı için 7 milyon liralık ihale yapıldığını. Buruk Kolektoru ile Sarıçam bölgesinin alt yapı sorunun çözümü için 26 milyon liralık ihale gerçekleştiıildiğini vurgulayan Başkan Uludağ "Şu anda 10 aynı yerde projeleri suren park çalışması yenilenen ve yapımı tamamlanan 9 adet parkımız var. Kozan yoluna cephesi bulunan Ziraat arazisinin kenanna yapılan ve içinde oyun aletleri oturma ve spor alanları ve yürüyüş yollarının bu lunduğu yer tamamlanmak üzere" diye konuştu. 


SARIÇAM ÖĞRENCİ KENTİ OLACAK  

Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin büyıık bir bölümünün Sançam'da ikamet etmesinin sağlanması halinde bölgenin daha da değişip gelişeceğine inandığını anlatan Başkan Uludağ, şöyle devam etü: "Ayrıca Bilim ve Teknoloji Um versitesi'nin bizim bölgemizde yapılıyor olması önemli. Yani 2 üniversitemiz de Sarıçam da. Öğrenci kenti Sarıçam olduğu takdirde AVM ve öğrenci evleri ve özel sektör kendiliğinden gele cek ve yaşam kalitesi artacak. Bu bölgeden çop lüğun kalkması ıçiıı çalışıyoruz Çöplük kalkarsa Sarıcam Adana'mn incisi olacak.


Hürriyet Çukurova-Gap


Geri Dön