24 / 04 / 2024

Adana Şehir Hastanesi 2017'de tamamlanacak!

Adana Şehir Hastanesi 2017'de tamamlanacak!

Adana Entegre Sağlık Kampusu inşaatını inceleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Cumhurbaşkanımızın rüya projesi bu hastanelerden biri hizmete girecek” dedi.



Adana Entegre Sağlık Kampusu inşaatını inceleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ,“Cumhurbaşkanımızın rüya projesi bu hastanelerden biri hizmete girecek” dedi.


Bakanlığına bağlı kurumlarda incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yapımı tüm hızıyla süren 1550 yataklı  Adana  Entegre Sağlık Kampüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Sağlık Bakanı Bakan Akdağ, "Cumhurbaşkanımızın rüya projelerinden olan hastanelerden birini Adana'da hizmete sokacağız" dedi.


2-3 YILDA HİZMETE GİRİYOR

Yüreğir ilçesinde yapımı devam eden kampus hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Akdağ, daha sonra inşaatı gezdi. Kamu özel ortaklığıyla yapılan hastane inşaatına ilişkin son durumu yerinde gören ve örnek odalara bakan Bakan Akdağ, "Bu hastaneler devletle özel sektörün iş birliğiyle yapılıyor. Sonuçta işin patronu Sağlık Bakanlığı ama işin ağır yükünü özel sektöre bırakıyoruz. Belki 15-20 yılda hizmete girmesi mümkün olan bu hastaneleri 2-3 yılda hizmete açıyoruz" diye konuştu. Önümüzdeki yıl hizmete girecek kampüsün sadece Adana'ya değil bölgedeki tüm illere hizmet vereceğini belirten Bakan Akdağ, "Bu komplekste genel, kadın doğum, çocuk, onkoloji, kalp damar cerrahisi olmak üzere 6 hastanemiz var. Bir de yüksek güvenlikli psikiyatri hastanemiz bulunuyor. İnşallah gelecek sene bu zamanlarda hastanemiz hizmet vermeye başlar. Cumhurbaşkanımızın rüya projelerinden olan şehir hastaneleri halkımıza sağlık dağıtacak" şeklinde konuştu. Deprem bölgelerinde şehir hastanesi olarak inşaat ettikleri bütün binaların izolatörlü yapıldığına da dikkat çeken Bakan Akdağ şöyle dedi: "Ameliyat sırasında deprem olsa bile doktorlarımız operasyonlarına devam edebilecekler. Hastanelerimi yaparken otoparkından peyzajına, vatandaşımızın geliş gidişinden çevre yollarına kadar inceden inceye bütün detayları düşünüyoruz. Her şey vatandaşlarımızın rahatı, huzuru ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için."


ŞEHİT AİLELERİNİN ACILARINI PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 15 Temmuz'daki kalkışmada şehit düşen asker ve polislerin Adana'daki ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen hava saldırısında şehit düşen 25 yaşındaki ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç'un ailesiyle de bir araya gelen Bakan Akdağ, acıyı paylaştı. Ziyaret esnasında Başbakan Binali Yıldırım da acılı aileyle telefonla görüşerek, kendilerine bir kez daha başsağlığı diledi. Akdağ, son olarak da şehit düşen polis memuru Yunus Uğur'un ailesine taziyede bulundu.


Sabah Güney




Haber Gazette Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Adana'da yapımı süren bin 550 yataklı 6 hastaneden oluşan Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nü inceleyen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, olabildiğince erken hizmete girmesi için yoğun çaba gösterilen tesislerin açılışının daha iyi ve güzel olması için bir kaç ay gecikebileceğim söyledi. Adana'daki temasları sırasında merkez Yiireğir İlçesi'nde yapımı devam eden Adana Entegre Sağlık Kampüsü inşaatında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi alan Bakan Akdağ, sağlık alanındaki deneyimlerinden yola çıkarak yapılan işve işlemlerle ilgili önerilerde bulundu. Projeyi üstlenen firma yetkilileri de Bakan Akdağ'ın tüm önerilerini not alıp talimatlarının yerine getirileceğini bildirdi. 


ÜNÜVAR BİTİŞ TARİHİNİ ANIMSATTI


Yatırım değeri 1 milyar lirayı aşan sağlık tesislerinin ne zaman açılacağıyla bilgi veren proje yürütücüleri, inşaatın gelecek eylül ayında tamamlanmasının hedeflendiğini anlattı. Bu sırada söz alan Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, en kısa sürede projenin tamamlanmasını istemişti. Eski Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu de projeyi incelemişti. Açılış için 19 Mayıs tarihi söylenmişti. Bu tarihte açılacağını deklare etmiştik" dedi. 


BİRKAÇ AY GECİKEBİLİR


Geçmişte Sağlık Bakanlığı'nda müsteşar olarak görev yaptığı için sağlık alanında çabaları bulunan ve sektörün her yönünü bilen Necdet Ünüvar ın bu önerilerini dinleyen Bakan Akdağ, tesisin en kısa sürede hizmete açılmasının önemli olduğunu söyledi. Buna karşın sağlık tesislerinin çok daha iyi ve güzel olmasını önemsediğini aktaran Bakan Akdağ, "Sorunsuz, daha iyi ve nitelikli olması için bir kaç ay gecikme olabilir ama eksiksiz olması hizmet için daha önemli" diye konuştu. Yüklenici firma temsilcileri de her şeyin kusursuz olması ve hastanenin olabildiğince hızlı hizmete girmesi için şantiye alanında 24 saat çalıştıklarını vurguladı. 



Gazette


Geri Dön