29 / 03 / 2024

Adana şehir merkezinde de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana şehir merkezinde de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın ilk, Türkiye'nin en büyük ve en hızlı kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmasını gerçekleştiren Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, şehir merkezinde de 'kentsel dönüşüm' startını verdi...



Adana'nın ilk, Türkiye'nin en büyük ve en hızlı kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmasını gerçekleştiren Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, şehir merkezinde de 'kentsel dönüşüm' startını verdi.


Adana şehir merkezindeki Kurtuluş Mahallesi sınırlarında bulunan Şinasi Efendi Caddesi üzerindeki üç katlı riskli ve yıpranmış bina tamamen yıkıldı. Barış ve İsmet Paşa Mahalleleri'nde Adana'nın ilk kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmasının birinci etap birinci kısmını bir yıl gibi rekor sürede tamamlayan Başkan Prof. Dr. Öztürk'ün yeni hamlesi şehrin en büyük probleminin çözümü konusunda Adanalıları umutlandırdı. 


Seyhan merkez mahallelerinde bulunan ve deprem yönetmeliği öncesinde inşa edilen ve günümüz şartlarında riskli kabul edilen binaların yıkım işlemlerine ara verilmeksizin devam edeceğini açıklayan Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, "Projeli ve depreme dayanıklı binalarda oturmak herkesin en doğal hakkıdır. Bu anlamda Seyhanlıların çevre düzenlemesi bulunan, yeşil alana ve sosyal donatılarla bezeli evlerde oturmalarını sağlamak için gece gündüz aralıksız çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, Kurtuluş Mahallesi Şinasi Efendi Sokak üzerindeki eski ve riskli binanın yıkımına bizzat eşlik etti. Başkan Prof. Dr. Öztürk'le sohbet eden çevre sakinleri, yapılan çalışmadan dolayı kendisini teşekkür etti. Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, şehir merkezinde bizzat özel girişimciler eliyle gerçekleştirilen bu tip kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarına geçmişte olduğu gibi bugün ve yeni dönemde de her türlü desteği vermeye hazır olduğunu açıkladı. 


Adana Beş Ocak 


Geri Dön