20 / 04 / 2024

Adana Seyhan Yeşiloba'da Taziye Evi hizmete açıldı!

Adana Seyhan Yeşiloba'da Taziye Evi hizmete açıldı!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yoğun çalışma temposunu Ramazan ayında da hiç düşürmeden sürdürüyor. İşte haberin ayrıntıları...



Başkan Karalar önceki akşam Yeşiloba Mahallesi'nde önce iftarını vatandaşlarla birlikte açtı ardından aynı mahallede inşa edilen 'Yeşil Bina'özellikleriyle donatılan Taziye Evi'ni hizmete açtı. Belediye Başkanı Zeydan Karalar aynı akşam ilçenin en uzak noktasında bulunan Karakayu Mahallesi'ne geçerek iftar sonrasında vatandaşlarla bir araya geldi. 


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın gündüz belediyenin rutin mesaisinin ardından Ramazan ayı boyunca devam eden vatandaşlarla buluşma trafiğinin ilk durağı Yeşiloba Mahallesi oldu. Yeşiloba'da yaklaşık Bin 300 kişilik iftar sofrasında bekleyen vatandaşlarla buluşan Başkan Karalar büyük ilgi gördü. Mahallelilerin coşkulu alkışlarıyla karşılanan Belediye Başkanı Zeydan Karalar yüzlerce vatandaşla teker teker tokalaştı kimisiyle ayaküstü kısa sohbetler yaptı. Akşam ezanının okunmasına yakın vatandaşlara seslenen Karalar barış, kardeşlik ve paylaşmanın önemini anlattı. 

Ramazan ayının barış için çok önemli bir fırsat olduğunu belirten Başkan Karalar ezanın okunmasıyla konuşmasına ara verdi. İftarını Yeşiloba Mahallesi sakinleriyle birlikte açan Zeydan Karalar, hizmet döneminde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. 


"50 SENEDE YAPILMAYAN İŞLERİ YAPIYORUZ" 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yeşiloba Mahallesi'ndeki iftar programında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Mahallenize 10 senede dökülmeyen asfaltı döktük. Zaten Seyhan'da da 50 senede yapılmayan işler yapıyoruz. Yüce Allah bize güç veriyor, kuvvet veriyor size hizmet ediyoruz.


TAZİYE EVİ NDE YEŞİL BİNA TEKNOLOJİSİ 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yeşiloba Mahallesi'ndeki iftar programında 'yeşil bina teknolojisine' sahip Taziye Evi'ni hizmete açtı. Bina kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde kendi enerji ihtiyacını kendisi karşılaşacak. Yeşiloba Mahalle Muhtarı Ata Ürün ile birlikte Seyhan Belediyesi tarafından yeni inşa edilen Taziye Evi'ni hizmete açan Başkan Karalar, "Sizlerden gelen talepleri doğrultusunda yeşil bina teknolojisine sahip bu güzel binayı sizlerin kullanımına sunuyoruz. Hayırlı olsun" dedi. 


SEYHAN'IN EN UZAK MAHALLESİ'NDE HALKLA BULUŞTU

Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın akşam mesaisi Seyhan ilçesinin Mersin yönündeki en uzak noktasında devam etti. Başkan Karalar, Karakayu Mahallesi'nde Seyhan Belediyesi tarafından kurulan iftar sofrasında buluşan vatandaşlarla iftar sonrasında bir araya geldi. 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Karakuyu Mahallesi sakinlerinin büyük ilgisiyle karşılaştığı gecede hizmet anlayışından örnekler verdi; "Burası Seyhan'ın merkezine en uzak mahalle. Fakat benim için merkezdeki de fark etmez en uç köyde fark etmez. Bana yüzde 95 oy veren mahalle de fark etmez, bana sıfır oy veren mahalle de fark etmez. Bunları hizmet üretme noktasındaki hassasiyetimiz için söylüyorum." Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın bu sözleri söylediği esnada Karakuyu Mahalle Muhtarı Şadi Hoca'nın cümlesi durumu özetliyordu; "En uzak mahalleye en çok hizmeti yaptınız. 

Teşekkür ederiz başkanım."


Adana Çukurova Press


Geri Dön