29 / 03 / 2024

Adana Seyhan'a yeni hastane inşa edilecek!

Adana Seyhan'a yeni hastane inşa edilecek!

TBMM sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Seyhan’ın güneyinde inşa edilecek bir Hastaneyle, bölge halkının ihtiyacının önemli ölçüde karşılanacağını bildirdi.



Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç ile birlikte, hastanenin yapımının planlandığı Gülbahçesi Mahallesi’ndeki arazide incelemelerde bulundu. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Büyük ve milletvekilleri, daha sonra bir kahvehanede vatandaşlarla çay içip, sohbet etti.

Ünüvar, burada yaptığı açıklamada, Gülbahçesi Mahallesi’ni de en az diğer mahalleler kadar önemsediklerini belirterek, "Biz samimiyiz. Konuyu önemsiyoruz" dedi.

Hastane yapımı için baktıkları arazinin imar planında eğitim alanı olarak göründüğünü, alanın sağlık alanına dönüştürülmesi için gayret göstereceklerini ifade eden Ünüvar, "İnşallah çalışacağız, gayret edeceğiz ve başaracağız. Bu bölgenin hastane ihtiyacının farkındayım. Büyük hastane yapıyoruz biliyorsunuz; bin 550 yataklı sağlık kampüsü. Ama orası size biraz uzak. İnşallah buraya, sizin ihtiyaçlarınızı giderecek bir hastane yapacağız" diye konuştu.

Ünüvar, hastane yapılıncaya kadar bölgede bir semt polikliniği açılacağını kaydetti.

AK Parti Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de, bugüne kadar hastanenin yeri konusunda sıkıntılar yaşadıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

"Burası eğitim alanı geçtiği için müdahale edemedik. Ama sağolsun Sayın Valim bu konuda irade ortaya koydu. İnşallah eğitim alanını sağlık alanına dönüştürme noktasında çaba göstererek, buraya güzel bir hastane yapmaya çalışacağız."

Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Vali Mustafa Büyük ise, bir yerde eksiklik varsa bu eksikliği gidermenin devletin görevi olduğunu belirtti. Büyük, "Önemli olan birbirimizle daha samimi, daha içten, birlik beraberlik içinde olmak. Hizmetleri ancak bu şekilde yaygınlaştırabiliriz. Aslolan milletin memnuniyetidir" dedi.

Vali ve milletvekillerine; İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Kürşat Arıkan, Halk Sağlığı Müdürü Kadir Çağlar Çatak ile Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Yöneticisi Halil Nacar da eşlik etti.

Adana Beş Ocak 


Geri Dön