27 / 04 / 2024

Adana Seyhan'da icradan 5.8 milyon TL'ye satılık okul binası!

Adana Seyhan'da icradan 5.8 milyon TL'ye satılık okul binası!

Adana 7.İcra Dairesi, Adana İli, Seyhan İlçesi, Kanalüstü Mahallesi'nde bulunan okul binasını satışa çıkardı. İhalesi 29 Eylül Pazartesi günü yapılacak taşınmazın satış bedeli 5 milyon 830 bin TL olarak belirlendi.



T.C.  Adana  7. İCRA DAİRESİ



Adana 7.İcra Dairesi, Adana, Seyhan'da bulunan okul binasını satışa çıkardı. İhalesi 29 Eylül Pazartesi günü yapılacak taşınmazın satış bedeli 5 milyon 830 bin TL olarak belirlendi.Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri haberimizde yer alıyor...

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Adana İli, Seyhan İlçesi, Kanalüstü Mahallesi 2093 Ada, 12 Parseldir, 08/09/2016 Tarihli Bilirkişi Raporuna Göre: Taşınmaz Gürselpaşa Mahallesi 75001 Sokak ile 75500 Sokak kesişimi No: 3/A, Seyhan/Adana adresinde bulunmaktadır. Taşınmaz Öğretmenler Bulvarının 180 m doğusunda, Aliya İzzet Begoviç Bulvarının 300 m güneyinde bulunmaktadır.


Belediyenin ve diğer kuruluşların tüm hizmetlerinden yararlanıyor olması, ulaşımının kolay olması gibi özellikleri taşınmazın değerine etki eden vasıf ve unsurlardır. Söz konusu taşınmaz üzerindeki bina betonarme karkas inşaat şeklinde yapılmış olup, bodrum kat +zemin kat+ 3 normal katlı olarak yapılmıştır.


Bodrum kat: Kantin, 2 adet depo ve mescid+su deposu odası, antre ve holden oluşmaktadır. Söz konusu bodrum kat mahallinde yapılan ölçümde 172,79 metrekare net oturum alanlı olup, kantin, 2 adet depo, mescid+su deposu odası, antre ve hol yerler seramik, duvar fayanstır. Merpen basamakları granit mermer, merpen duvar yanları fayanstır. Kapı ve pencereler pvcdir.


Zemin kat daire : 2 adet laboratuvar, 1 adet arşiv, 6 adet sınıf, 2 adet wc, antre ve holden oluşmaktadır. Söz konusu zemin kat mahallinde yapılan ölçümde 709,64 metrekare net oturum alanlı olup, 2 adet laboratuvar, 1 adet arşiv, 6 adet sınıf, antre ve hol, yerleri granit mermer, duvarlar saten boyadır. Wc yer seramik,duvar fayanstır. Wc de Hilton lavabo ,ayaklı lavabo ve klozet bulunmaktadır. Kapılar Amerikan panel kapı olup, pencereler pvcdir.


1.kat daire : İdari bina olarak kullanılmakta olup, 1. katta müdür odası, kurucu müdür odası, 4 adet oda (1 oda içinde banyo var) , kapalı spor salonu, Mutfak, öğretmen odası, Kitaplık (içinde banyo var), kütüphane, antre ,hol, yangın merpeni, 2 adet wcden oluşmaktadır. Söz konusu 1. kat mahallinde yapılan ölçümde 443,49 metrekare net oturum alanlı olup, kurucu müdür odası ile müdür odası yerler parke, 4 oda yer seramik duvarlar saten boyadır. 2 oda içindeki banyo yer seramik, duvar fayanstır. Banyoda klozet, ayaklı lavabo ve duşakabin bulunmaktadır. Yangın merpeni, antre yerler granit mermer duvar saten boya, merpen dairesi yerler granit mermer ,duvarlar 1 m granit mermerdir. Mutfak yer seramik, duvar saten boyadır. Mutfak dolabı hazır mutfak olup, tezgah üstü granit mermerdir. Kapalı spor salonu, öğretmenler odası, kütüphane ve kitaplık yer seramik, duvar saten boyadır. 2 adet wc yer seramik, duvar fayanstır. Wcde klozet ve Hilton lavabo bulunmaktadır.


2.kat daire : 5 adet sınıf, 2 adet wc, 1 adet müzik dersliği yangın çıkış merpeni, antre ve holden oluşmaktadır. Söz konusu 2.kat mahallinde yapılan ölçümde 344,35 net oturum alanlı olup, 6 adet sınıf, müzüik odası, antre ve hol yerleri seramik duvarlar saten boyadır. Wc yer seramik,duvar fayanstır. Wcde ayaklı lavabo bulunmaktadır. Kapılar Amerikan panel kapı olup, pencereler pvcdir.


3.kat daire : 5 adet sınıf, 2 adet wc, 1 adet müzik dersliği yangın çıkış merpeni, antre ve holden oluşmaktadır. Söz konusu 2.kat mahallinde yapılan ölçümde 297,39 metrekare net oturum alanlı olup, 6 adet sınıf, müzik odası, antre ve hol yerleri seramik duvarlar saten boyadır. Wc yer seramik,duvar fayanstır. Wcde ayaklı lavabo bulunmaktadır. Kapılar Amerikan panel kapı olup, pencereler pvcdir.

Taşınmaz 2300 metrekare brüt, 1967,66 metrekare net alanlıdır. Söz konusu bina Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı yaklaşık Birim Fiyatlarına göre 3/ B yapı grubundadır.


Adresi : Gürselpaşa Mah. 75001 Sokak İle 75500 Sk Kesimişi No:3/A Seyhan / ADANA

Yüzölçümü : 1.490 metrekare

Arsa Payı : Tam

İmar Durumu : İnşaat tarzı E= 1,20 yoğunluklu yapı nizamındadır.


Kıymeti : 5.830.000,00 TL

KDV Oranı : Yüzde 18


Kaydındaki Şerhler :-


1. Satış Günü : 29/09/2016 günü 13:30 - 13:40 arası

2. Satış Günü : 25/10/2016 günü 13:30 - 13:40 arası

Satış Yeri : Adana Adliyesi Ek 2 Hizmet Binası Turhan Cemal Beriker Bulvarı Asma Kat

107/A Numaralı İhale Odası ADANA


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/7016 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 



Geri Dön