19 / 04 / 2024

Adana Seyhan'daki okul kantinlerinin kira artış oranları tartışıldı!

Adana Seyhan'daki okul kantinlerinin kira artış oranları tartışıldı!

Okul kantinleri ihalelerinde vurgun yapıldığı iddialarının ayyuka çıktığı Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği ihalelerdeki farklar 'adrese teslim' tartışmalarını yarattı.



SEYHAN İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği okul kantinleri ihaleleriyle ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. İhalelerde rekabet koşullarının sağlanmayarak devletin zarara uğratıldığı iddialarının ardından Seyhan MEB'in kira artışlarında keyfi bir tavır sergilediği ve ayrımcılık yaptığı öne sürüldü. Okul kantinlerinin kira artış oranlarındaki uçurum bu iddiaları doğrular nitelikte. 


YÜZDE 100 AYRIMCILIK 

Adana'nın kenar mahallelerinden ve çoğunlukla dar gelirli insanların oturduğu Bey Mahallesi'ndeki Havuzlubahçe İlkokulu'nun kantininin yıllık kirası yüzde 297'lik artışla 7 bin liradan 21 bin liraya çıktı. Yeni Baraj Mahallesi'ndeki orta ve üst düzey gelir grubundaki ailelerin çocuklarının okuduğu Mimar Kemal İlkokulu'nun kantini yıllık kirası 26 bin 970 liradan 28 bin liraya yükseltildi. Buradaki artışın sadece yüzde 10 olması dikkati çekti. Havuzlubahçe İlkokulu kantinini 13 yıldır işleten Halil Erdoğan (64), kira artışının her yıl Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre belirlenmesine rağmen Seyhan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bu kez keyfi davrandığını öne sürdü. Erdoğan, "Kiramın çok düşük olduğunu söyleyerek 'Biraz arttıracağız. İşine gelirse. Ya bu şekilde kontratı imzalarsın ya da bırakıp gidersin' diye tehdit ettiler. Bir anda yüzde 297 oranında artış olur mu? Bunun için mahkemeye başvurdum" dedi. 



Sabah Güney


Geri Dön