19 / 04 / 2024

Adana Seyhan'daki okul lojmanının yıkımı mecliste!

Adana Seyhan'daki okul lojmanının yıkımı mecliste!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin lojman ve futbol sahası alanının başka okul yapımı nedeniyle kullanılması kararını meclis gündemine taşıdı..



Adana Seyhan daki okul lojmanının yıkımı mecliste!


Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin lojman ve futbol sahası alanının başka okul yapımı nedeniyle kullanılması kararı TBMM gündemine taşındı.


Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP  Adana  Milletvekili İbrahim Özdiş, sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu.


CHP'li Özdiş "Adana ili Seyhan ilçesi istiklal Mahallesi 1515 ada 750 parselde bulunan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanı içerisinde bulunan ve söz konusu okula ait 24 daireli lojman binası hakkında yıkım ve akabinde yeni okul binaları yapılmasına Adana il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karar verilmiştir. Buna gerekçe olarak il Milli Eğitim Müdürlüğü teknik elemanlarınca lojmanların bakımsız olduğuna dair kararı göstermektedir." dedi.


"Özellikle son 2 yıldır Adana’da başka boş arazi kalmamışçasına Meslek Lisesi arsaları kullanılmış; Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesi, futbol sahası ve çamlık alana 2 adet okul yapılmıştır." şeklinde açıklamalarda bulunan Özdiş "İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine biri Suriyelilere olmak üzere 2 okul yapılmış ve bu okullarda maalesef nefes alacak yer kalmamıştır. Şimdi de İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin lojman ve olimpik futbol sahası alanına göz dikilmiştir. Söz konusu alanda bulunan futbol sahası ve yeşil alanın çeşitli sosyal projelerde sıkça kullanıldığı da bilinmektedir." diyerek bu çerçevede 4 soru sordu.


Özdiş'in soruları

1- Uzun yıllardır eğitim hayatına devam eden, bulunduğu bölgeyle hatta şehirle bütünleşmiş İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanı neden kullanılacaktır? Adana’da okul yapacak başka alan kalmamış mıdır?


2- Lojmanlarda herhangi bir yıkım tehlikesi bulunmadığı sadece küçük bir bakıma ihtiyaç duyulduğu iddia edilmektedir. Bu konuda inceleme yapılmış mıdır? Bakım ve restorasyon yapılırsa maliyeti nedir? Yıkım işinin maliyeti ne olacaktır?


3- Söz konusu olayda yıkım ve yeni okul projelerinin ihaleleri yapılmış mıdır? Yapıldıysa kimler kazanmıştır? Söz konusu firmalar son 10 yılda Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere kamudan başka hangi ihaleleri almıştır?


4- İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin lojman ve futbol sahası alanının başka okul yapımı nedeniyle kullanılması kararını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu kararı iptal etmeyi düşünmüyor musunuz?





Geri Dön