27 / 04 / 2024

Adana Sinanpaşa kentsel dönüşümle yenileniyor!

Adana Sinanpaşa kentsel dönüşümle yenileniyor!

Adana'nın en merkezi bölgesi olmasına karşın gecekondu ve çarpık yapılaşmasıyla kotu bir görüntü ortaya koyan merkez Yüreğiı Ilçesi'ndeki Sinanpaşa Mahallesi, kentsel dönüşüm kapsamında tamamen yenileniyor.



Adana'nın en merkezi bölgesi olmasına karşın gecekondu ve çarpık yapılaşmasıyla kotu bir görüntü ortaya koyan merkez Yüreğiı Ilçesi'ndeki Sinanpaşa Mahallesi, kentsel dönüşüm kapsamında tamamen yenileniyor. Seyhan Nehri'nin hemen kıyısındaki bölgede sürdürülen 2 proje ile Sinanpaşa Mahallesi'nin cazibe merkezi olması amaçlanıyor. 


İKİ BÖLGEDE ÇALIŞMA


Adana Büyukşehir Belediyesi, kentsel donuşum ve gelişim projeleıi kapsamında Sinanpaşa Mahallesi nde 100 ve 70 dönümlük alanlarda 2 ayrı çalışma yürütüyor. Sheraton Oteli ile Kışla Caddesi aıasındaki 70 dönümlük alan ile Yüıeğü Otogarı yakınlarındaki 100 donum alanda nitelikli yaşam bölgeleri oluşturuluyor. 70 dönümlük alanda, bin 23 konut. 152 işyeri ile sosyal yaşam alanları yapılacak. 100 dönüm lük alanda da Bııyükşehiı Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi'nın (TOKİ) planlama ve hak sahipleriyle anlaşma çalışması sürüyor. 


MODERN YAŞAM ALANI 


Kentsel gelişim ve dönüşüm projele rinde 130 ve 150metıekarelik3+l, 100 metrekarelik 2* 1 ve 80 metrekarelik 1+1 daireler yapılacak. Hak sahipleıiyle uzlaşma göıüşmelermde isteyene konut ya da nakit bedel ödenerek anlaşma sağlanacak. Konut ve işyeri sahibi olmaya karar verenlere taşınıncaya dek kira yardımında bulunulacak. Çalışmaları değerlendiren Büyukşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çarpık yeı leşim, riskli yapılar, yetersiz altyapı ve güvensiz sosyal donatılar m bulun duğu Sinanpaşa'da modern yaşam alanlan yükseleceğini vurguladı. 


Hürriyet Çukurova-GAP


Geri Dön