19 / 04 / 2024

Adana Stadı'nda son durum ne?

Adana Stadı'nda son durum ne?

Adana yeni stadına kavuşmayı beklerken bir yandan da 5 Ocak Stadı'nın ne olacağını merakla bekliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ kanalıyla 5 Ocak Stadyum alanında AVM ve konut yapma kararı önceki yıllarda alınmıştı.



Adana yeni stadına kavuşmayı beklerken bir yandan da 5 Ocak Stadı'nın ne olacağını merakla bekliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  TOKİ  kanalıyla 5 Ocak Stadyum alanında AVM ve konut yapma kararı önceki yıllarda alınmıştı. 


Yeni Stadın teslimatını yaptıktan sonra Adana'nın en güzide yerinde bulunan tarihi 5 Ocak Stadı'nın bütün hakkı TOKİ'ye geçmiş olacak. TOKİ yeni stadı yapar yapmaz 5 Ocak Stadı'nın da yıkımına başlayacak. 


Geçen yıl inşaatına başlanan 6 katlı 33 bin kişilik yeni  Adana  stadının fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'u tamamlandı. Betonarme kısmın azalmasıyla inşaatı ivme kazanacak stadı 2016 sonuna yetiştirmek için 250 işçi ter döküyor.


BİR TARİH YOK OLACAK! 

1938 yılında 60 kulvarlı ve 9.600 kişilik olarak hizmete giren stadyum, 1975 ve 1988 yıllarında yapılan tadilatlarla bugünkü halini almıştır. Şu anki kapasitesi 16.095 kişiliktir. 


Tesis bünyesinde; 5 adet amir odası, muhasebe, saha komiseri, personel odası, 2 adet kazan dairesi, depo, ışıklandırma kumanda odası, artezyen ve trafo odası bulunmaktadır. 


Kapalı tribünde, ses düzenlenmesi, canlı yayın, medya bölümleri bulunmaktadır. 4 adet sporcu 1 adet hakem soyunma odaları, WC ve duşları mevcuttur. 25 Ocak 2014 tarihinde stadyumun ismi Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu olarak değiştirilmişti. 


Adana Bölge


Geri Dön