23 / 04 / 2024

Adana Tag Otoyolu-Mithat Özsan Bulvarı bağlantısı yenilendi!

Adana Tag Otoyolu-Mithat Özsan Bulvarı bağlantısı yenilendi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, inşaatı devam eden 1550 yatak kapasiteli Adana Entegre Sağlık Kampüsü bünyesinde yer alacak fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yapılacağı arazinin kullanıma açılması için TAG Otoyolu-Mithat Özsan Bulvarı bağlantısını yeniledi.




Adana Büyükşehir Belediyesi, inşaatı devam eden 1550 yatak kapasiteli  Adana  Entegre Sağlık Kampüsü bünyesinde yer alacak fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yapılacağı arazinin kullanıma açılması için TAG Otoyolu-Mithat Özsan Bulvarı bağlantısını yeniledi. Ceyhan  ve Mersin yönünden gelen taşıtların Adana’ya girişini sağlayan yeni bağlantı yolunda incelemelerde bulunan Başkan Hüseyin Sözlü, 6 ayrı hastanenin hizmet vereceği sağlık merkezinden vatandaşların sorunsuz yararlanması için belediye imkanlarının seferber edildiğini belirtip, bu sayede Yonca Kavşak Projesi’nin de altyapısını oluşturduklarını söyledi.

ÖNCE KAMULAŞTIRMA, SONRA GÜZERGAH YENİLEMESİ

Merkez Yüreğir İlçesi’nde TAG Otoyolu’nu Mithat Özsan Bulvarı’na bağlayacak Yonca Kavşak Projesi’nin gerçekleşmesi için lokomotif rol üstlenen Adana Büyükşehir Belediyesi, 100 bin metrekarelik alanda yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma çalışmasının ardından otoyolun Ceyhan ve Mersin yönünden gelen taşıtların Mithat Özsan Bulvarı’na geçişini sağlayan bağlantı yolunu yeniledi. Adana Büyükşehir Belediyesi, genel hastane, kadın doğum ve çocuk hastanesi, onkoloji hastanesi, kalp ve damar cerrahisi hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ile adli psikiyatri hastanesinden oluşan Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nün proje alanı içinde kalan otoyol bağlantı yolunda değişiklik yaptı. Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yapılacak arazi içinde kalan bağlantı yolunun 24 Kasım’a kadar trafiğe kapatıldığını duyuran Adana Büyükşehir Belediyesi, alternatif güzergahı planlanandan bir hafta önce tamamladı. Başkan Hüseyin Sözlü, yeni bağlantı yolunda incelemelerde bulundu.

YONCA KAVŞAK İÇİN TAM UYUMLU ÇALIŞMA

Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül’den yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Hüseyin Sözlü, Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nde oluşacak trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurarak yol ve altyapı hizmetlerinin tamamlanması için belediye imkanlarının seferber edildiğini söyledi.  Başkan Sözlü, Yonca Kavşak Projesi Adana’ya kazandırılması için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı, Adana Valiliği başta olmak üzere ilgili kamu kurumlarıyla tam uyumlu çalışma ortaya koyan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin şehir hastanesinin yoğun trafiğine de uygun bir çözüm geliştirdiğini kaydetti.

YENİ YATIRIMLARA ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

Yeni yapılan Adana Entegre Sağlık Kampüsü’nin yanı sıra yakın bölgedeki stadyum, adliye, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yerleşkesi ile Devlet Bahçeli Köprüsü’ne ulaşımı kolaylaştıracak Yonca Kavşak Projesi’nin kamulaştırma ve tahsis işlemlerinin devam ettiğini, Karayolları Genel Müdürlüğü marifetiyle ihalesinin yapılacağını aktaran Başkan Sözlü, “Adana’nın daha çağdaş, modern bir şehir olması adına yürüttüğümüz hizmet maratonunu kesintisiz devam ettirirken, önemli kamu yatırımlarının kentimize kazandırılması için üzerimize düşeni de eksiksiz yerine getirmenin gayreti içindeyiz” diye konuştu.

Başkan Sözlü, emeği geçen Rönesans Holding ekibine ve gayretli çalışmalarından dolayı belediye personeline teşekkür etti.



Adana Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön