25 / 04 / 2024

Adana Türk Hava Kurumu eski binasını kamulaştırılacak!

Adana Türk Hava Kurumu eski binasını kamulaştırılacak!

Adana Büyükşehir Belediye meclis üyeleri, makine ikbal, teçhizat, asfalt ve bazı kamulaştırmalar yapması için Başkan Hüseyin Sözlü'ye 100 milyon lira borçlanma yetkisi verdi.



Adana Büyükşehir Belediye meclis üyeleri, makine ikbal, teçhizat, asfalt ve bazı kamulaştırmalar yapması için Başkan Hüseyin Sözlü'ye 100 milyon lira borçlanma yetkisi verdi. Bu arada Pozantı'ya yapılacak hidroelektrik santrali meclis üyeleri arasında tartışmalara neden olurken, ilgili madde MHP ve AK Partili meclis üyelerini tarafından kabul edildi. 


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, borçlanma konusuyla ilgili yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı olarak meclisten yetki almadan da borçlanabileceğini belirterek, ancak kendisinin bu yöntemi benimsemediğini söyledi. Geçen yıl Ocak yada Şubat aylarında yapılan yol yapımına ilişkin ihaleden sonra çalışmaların Ağustos- Eylül gibi başlandığını belirten Başkan Sözlü, "Ancak Ağustos- Eylül aylarında Adana'da yapılan asfalt çalışmaları olumlu sonuçlar vermez. Çünkü o dönemlerde Adana'nın yüksek kesimlerinde yağışlarda başlıyor." dedi. 


"DAHA KALİTELİ YOL YAPIP, BELEDİYEYİ BORÇTAN KURTARIYORUZ"

Belediye olarak Adana'da daha kaliteli ve daha ucuz yollar yaptıklarını belirten Başkan Sözlü, "Örneğin 100 milyon lira verip; iş makinesi, makine ikbal vb. teçhizat alacağım ama ihaleye çıkıp yaptıracağım yol için belki de Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından 500 milyon TL çıkacak. Aslında bu yöntemle belediyemizi daha büyük borçlardan kurtarıyoruz. Ayrıca çok büyük rakamlı borçlanmalar yapmıyoruz. 


Verilen bu yetki ile Türkiye'nin en kaliteli yollarını kendi imkanlarımız ile yapacağız. Aslında müteahhit marifeti ile yaptığımız yol ile kendi imkanlarımız ile yaptığımız yolları kıyaslayacak olursak; hareket alanımız daha geniş, daha iyi yol yapıyoruz, daha ucuz yol yapıyoruz. Zaten Adana'da yaptığımız yolları görenler bunu rahatlıkla anlayabilir." diye konuştu. 


"BELEDİYE OLARAK TÜRK HAVA KURUMU ESKİ BİNASINI KAMULAŞTIRACAĞIZ"

Almış olduğu borçlanma yetkisi ile Dörtyol Kavşağı, belediye hizmet binası önünde bulunan Türk Hava Kurumu eski binasını da kamulaştıracaklarını belirten Başkan Sözlü, Dünya Göz Hastanesi yetkilileri ile konuda mutabakata vardıklarını açıkladı. Söz konusu binayı yaklaşık 5 yıl önce Dünya Göz Hastanesi'nin satın aldığını belirten Başkan Sözlü, "Biz bu binayı, firmanın yaklaşık 4- 5 yıl önce aldıkları fiyata alacağız. Firma yetkilileri bunu kabul etti. Yani belediye olarak bu işten çok karlı çıkacağız. Binayı kamulaştırdıktan sonra, burayı nasıl değerlendireceğimizi meclis üyelerimiz ile karar vereceğiz.  Adana  Büyükşehir Belediyesi şeffaf bir belediyedir." dedi. 


HİDROELEKTRİK SANTRALİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

 Meclis toplantısının dünkü oturumunda toplam 12 madde görüşülürken, gündemin 7. maddesinde yer alan "Pozantı İlçesi, Kamışlı Mahallesi, Körkün Çayı üzerinde Kamışlı Hidroelektrik Santrali yapılması yönünde hazırlanan nazım imar plan değişikliğine ait komisyon raporu" meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. 


CHP Grubu, hidroelektrik santralini çevreye zararlı olduğunu belirterek, Pozantı'ya hidroelektrik santrali yapımına karşı olduklarını söylediler. Su kaynaklarını en fazla kar yağışlarının beslediğini belirten CHP'liler, hidroelektrik santrallerinin kurulduğu bölgelerde de kar yağışının seyreldiğine dikkat çektiler. 


Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise bölgenin kırsal bir bölge olduğunu ve bölgede tarıma elverişli topraklar olmadığının altını çizdi. 


Başkan Çay, "Bölgede tarımsal faaliyetler yapılamadığı için bu şekilde hidroelektrik yapılarak kırsal arazi değerlendirilebilir." dedi. 


Çıkan tartışmaların ardından Hüseyin Sözlü, bölgede bulunan köylülerin hidroelektrik santraline karşı çıkmaması üzerine ilgili maddenin meclis gündemini alındığını açıkladı. Yapılan oylamada CHP'li meclis üyeleri ret oyu kullanırken, AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri Pozantı'ya hidroelektrik yapılmasına onay verdi. Böylece ilgili madde oy çokluğu ile geçti. 


Bizim Adan 


Geri Dön