24 / 04 / 2024

Adana Valisi Çalık Grubu'nun rafineri yatırımının yöreye yapılmasını istedi

Adana Valisi Çalık Grubu'nun rafineri yatırımının yöreye yapılmasını istedi

Adana Valisi İlhan Atış, Çalık Grubu'nca kurulması planlanan rafineri yatırımının yöreye yapılmasını istedi



Adana Valisi İlhan Atış, Çalık Grubu tarafından Yumurtalık yöresinde kurulması planlanan rafineri ile eksikliğin giderildiğini söyledi. Atış, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir ve gazetecilerle sohbet etti. Atış, kenti tanıtma açısından 2009 yılının çok iyi geçtiğini ve bu yöndeki faaliyetlerin sürdüğünü bildirdi. Yatırımcıların kente ilgisinin arttığını ifade eden Atış, Çalık Grubu'nca Yumurtalık'ta kurulması planlanan, ancak geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi tarafından çevre ve imar revizyonu teklifi evrak eksikliği nedeniyle geri çevrilen rafineri ile ilgili sorunun giderildiğini belirtti. Atış, "Teklif İl Genel Meclisi'nde önümüzdeki günlerde yeniden görüşülecek'' diye bilgi verdi.

PETROL İŞLEYECEK
Atış, yılda 10 milyon ton petrol işleme kapasiteli rafinerinin büyük bir yatırım olduğunu belirterek, "Yaklaşık 9 milyar dolarlık büyük bir yatırım. Bu yatırım mutlaka yöreye yapılmalı. Bu yatırımın gerçekleştirileceğine inanıyorum'' dedi. Atış, adının açıklanmasını istemeyen bir firmanın yetkililerinin de kente önümüzdeki günlerde 1.5 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapacağını duyurdu.
Fatih BALTACI/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Çalık'a rafineri için belediye izni de çıktı

Adana Valisi İlhan Atış, Çalık Grubu tarafından Yumurtalık yöresinde kurulması planlanan, çevre ve imar planı revizyonu teklifi evrak eksikliği nedeniyle İl Genel Meclisi tarafından reddedilen rafineriyle ilgili eksikliğin giderildiğini söyledi

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atış, “Teklif İl Genel Meclisi'nde önümüzdeki günlerde yeniden görüşülecek” dedi. Atış, söz konusu rafinerinin 9 milyar dolara mal olacağını ve yıllık petrol işleme kapasitesinin 10 milyon ton olacağını belirtti. Atış ayrıca, “Adının açıklanmasını istemeyen bir firmanın yetkilileri de kente önümüzdeki günlerde 1,5 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapacak” diye konuştu.
Milliyet

'Çalık'ın yatırımı mutlaka yapılmalı'

Adana Valisi İlhan Atış, Çalık Grubu tarafından Yumurtalık yöresinde kurulması planlanan rafineri ile ilgili eksikliğin giderildiğini söyledi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret ederek başkan Cafer Esendemir ve gazetecilerle sohbet eden Vali Atış, kenti tanıtma açısından 2009 yılının çok iyi geçtiğini ve bu yöndeki faaliyetlerin devam ettiğini bildirdi. Yatırımcıların kente ilgisinin artığını ifade eden Atış, Çalık Grubu'nun rafinerisi ile ilgili değerlendirlemelerde bulundu. Vali Atış, yılda 10 milyon ton petrol işleme kapasiteli rafinerinin büyük bir yatırım olduğunu belirterek, ''Yaklaşık 9 milyar dolar tutarında büyük bir proje. Bu yatırım mutlaka yöreye yapılmalı. Bunun gerçekleştirileceğine inanıyorum'' dedi.  Adana  Valisi, adının açıklanmasını istemeyen bir firma yetkililerin de kente önümüzdeki günlerde 1.5 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını söyledi.
Takvim

"Çalık'ın yatırımı mutlaka kurulmalı"  

Adana Valisi İlhan Atış, " Adana'da Yumurtalık'ta Çalık Grubu tarafından kurulması planlanan yılda 10 milyon ton petrol kapasiteli rafineri ile ilgili eksikliğin giderildiğini belirtti

Adana Valisi İlhan Atış, Çalık Grubu tarafından Yumurtalık yöresinde kurulması planlanan, çevre ve imar planı revizyonu teklifi evrak eksikliği nedeniyle İl Genel Meclisi tarafından reddedilen rafineri ile ilgili eksikliğin giderildiğini söyledi.

Atış, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret ederek başkan Cafer Esendemir ve gazetecilerle sohbet etti. Atış, kenti tanıtma açısından 2009 yılının çok iyi geçtiğini ve bu yöndeki faaliyetlerin devam ettiğini bildirdi.

YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK
Yatırımcıların kente ilgisinin artığını ifade eden Atış, Çalık Grubu tarafından Yumurtalık'ta kurulması planlanan, ancak geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi tarafından çevre ve imar revizyonu teklifi ret edilen rafineri ile ilgili sorunun giderildiğini belirtti. Teklifin evrak eksikliği nedeniyle ret edilmesinin doğru olduğunu anımsatan Atış, "Teklif İl Genel Meclisi'nde önümüzdeki günlerde yeniden görüşülecek" dedi.

PETROL İŞLEYECEK
Atış, yılda 10 milyon ton petrol işleme kapasiteli rafinerinin büyük bir yatırım olduğunu belirterek, "Yaklaşık 9 milyar dolar tutarında büyük bir yatırım. Bu yatırım mutlaka yöreye yapılmalı. Bu yatırımın gerçekleştirileceğine inanıyorum" diye konuştu. Vali İlhan Atış, global çapta 10 binden fazla çalışanı ile sulama teknolojileri alanında dünyanın en büyük şirketlerinden olduğu belirtilen Hindistan merkezli Jain Irrigation Systems şirketinin Türkiye'deki ilk üretim tesisini yıl sonunda Adana'da faaliyete geçireceğini anlattı.

Adana tercih ediliyor
Adana Valisi İlhan Atış, Hindistan merkezli şirketin Adana'ya yatırım yapması ile ilgili olarak "Bu şirket yatırımını başka bir kente yapacaktı. Ancak kendilerine zorluk çıkartılması nedeniyle Başbakanlık Yatırım Ajansı başkanlığı yetkileri beni arayarak bu yatırımın Adana'ya yapılmasını önerdiler. Kendilerine ilgili prosedürleri 3 günde hazırlayacağımızı söyleyerek 20 milyon dolarlık yatırımın kente yapılmasını sağladık. Adının açıklanmasını istemeyen bir firmanın yetkilileri de kente önümüzdeki günlerde 1.5 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapacak" dedi.
YeniAsır


Geri Dön