26 / 04 / 2024

Adana yatırımlarla sağlık merkezine dönüşüyor!

Adana yatırımlarla sağlık merkezine dönüşüyor!

Sağlık yatırımları yönünden oldukça zengin olan Adana, ulusal anlamda değil, yakın coğrafyada şifa arayan dünya insanlarının da tercih ettiği bir kent oldu.



Hızla artan sağlık yatırımları sayesinde bölgenin sağlık üssü olan Adana, yakın coğrafyadan komşu ülkelerin de tercih ettiği bir destinasyon haline geldi. Tam teşekküllü kamu hastaneleri, özel sağlık yatırımları derken, yakında zamanda tamamlanacak olan bin 550 yataklı  Adana  Entegre Sağlık Kampusu'nun da hizmet vermeye başlamasıyla, sağlık turizminde ülkenin önde gelen şehirlerinden biri olacak. Adana Valisi Mustafa Büyük, küreselleşmeye bağlı olarak alternatif turizm seçeneklerinden sağlık turizminin son yıllarda hızla ivme kazandığını söyledi. Adana'daki sağlık yatırımlarının son teknoloji hizmetleri sunabildiğine vurgu yapan Vali Büyük, "Ortadoğu ve AB ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerinden şifa arayanların kentimize gösterdiği ilgi, Adana'nın sağlık merkezi olacağını müjdeleyen göstergelerden biridir" dedi. 


ASTD'YE ÖVGÜ 

Sağlık turizmini geliştirecek altyapının yanı sıra, tanıtım çalışmalarıyla da Adana'nın bilinirliğinin artırılması için yoğun çalıştıklarını kaydeden Vali Mustafa Büyük, "Adana Sağlık Turizmi Derneği, bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmek için hassasiyetle çaba harcıyor. Şifa arayan tüm dünya insanlarının kentimizin adını duyup, iyileşmek için Adana'yı tercih etmesinde derneğimizin rolü yadsınamaz" diye konuştu. 


BAŞUCU REHBERİ 

Adana Sağlık Turizmi Derneği (ASTD) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Attila, binlerce yıllık kültürel değerinin yanında sanayi ve sanat kenti olan Adana'nın, son yıllarda arka arkaya açılan tam teşekküllü sağlık tesisleriyle, uluslararası bir sağlık merkezi olarak kendini göstermeye başladığı dile getirdi. Attila, hazırladıkları Sağlık Turizmi Rehberi'nin de şifa arayanlar için başucu kitabı olacağını vurguladı. 


ADANA SAĞLIK TURİZMİ DERNEĞİ

Kamu ve özel sektörden 52 üyenin katılımıyla 2010 yılında kurulan Adana Sağlık Turizmi Derneği, Türkiye'de bir ilde kamu ve özel sektörün bir araya gelerek kurduğu ilk geniş katılımlı STK olarak öne çıkıyor. Üyeleri arasında milletvekilleri, Çukurova Üniversitesi, Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TURSAB ve ÇUKTOB yönetimi, turizm acentaları ve medikal tedarikçiler yer alıyor. 


HER TÜRLÜ SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Bin 550 yatak kapasiteli Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nde Bölge Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi yer alıyor. Bunun yanı sıra kentte 15 özel hastane, 15 kamu ve üniversite hastanesi, 14 özel dal hastanesi ve tıp merkezi olmak üzere 44 sağlık kuruluşu yer alıyor. 



Sabah Güney


Geri Dön