25 / 04 / 2024

Adana Yüreğir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yıl sonunda açılacak!

Adana Yüreğir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yıl sonunda açılacak!

Adana Yüreğir'de geçen ay inşaatına başlanılan ağız ve diş sağlığı hastanesinin yıl sonunca hizmete başlaması planlanıyor. Hastane 6 bin 500 metrekare arsa üzerine inşa edildi.



AK Parti  Adana  Milletvekili Necdet Ünüvar, geçtiğimiz aylarda inşaatına başlanan Yüreğir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin yıl sonunda açılacağını söyledi.


Milletvekili Ünüvar, Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin ardından kentte bu alanda hizmete girecek ikinci tesisin inşaat çalışmalarını inceledi. 


İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinden bilgi alan Ünüvar, 50 ünit ve 5 yataklı hastanenin 6 bin 500 metrekare arsa üzerine inşa edildiğini belirtti. 


Ünüvar, "Ağız ve diş sağlığı hastanelerinde fazla yatak olmaz. Özellikle ameliyat gerektiren hususlarla ilgili yatak konulacak ama 50 ünitin bulunması çok önemli" dedi. 


Adana'nın ağız ve diş sağlığı hizmetleri yönünden önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayan Ünüvar "2002'de 46 ünit varken, bugün 157 diş ünitine ulaşılmış durumda. Bu inşaatı tamamlayıp, 50 üniti de eklediğimiz zaman sayı 207'ye çıkmış olacak. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerini çok önemsiyoruz. O yüzden bu alanda yatırımlarımız devam ediyor" dedi.


Hürriyet Çukurova-GAP


Geri Dön