29 / 03 / 2024

Adana Yüreğir kentsel dönüşümünün ilk ayağı tamamlandı!

Adana Yüreğir kentsel dönüşümünün ilk ayağı tamamlandı!

Sosyal belediyeciliğin öncüsü olan Yüreğir Belediyesi, kısa zamanda adını zirveye yazdırdı. Adana Yüreğir Belediyesi Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ilçede başlattığı kentsel dönüşüm hamlesinin ilk ayağında mutlu sona ulaşıldı.



Adana Yüreğir Belediyesi Başkanı Mahmut Çelikcan öncülüğünde kenetlenen ilçe halkı, kenti yaşanılır bir kimliğe taşıdı. Adana’nın ilçelerinden Yüreğir’de değişim rüzgarları esiyor. Çok değil 10 yıl öncesine kadar kaderine terk edilmiş bir görüntü yansıtan kenar mahallelerin ilçesinden, şimdi geniş sosyal yaşam alanlarıyla kurulu, modern ve çağdaş konutlar yükseliyor. 


2009 yılında yapılan yerel seçimlerde göreve gelen Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan, 2014 yılında ikinci kez Yüreğirli’nin gönlünü kazandı. Başkan Çelikcan'ın yaklaşık 7 yıllık hizmet döneminde yaptığı icraatlarla Yüreğir, AK belediyeciliğin Adana'daki parlayan yıldızı oldu. Çelikcan, Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üreterek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü bir kent durumuna getirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

 

İlk hedeflerinin vatandaşların huzur ve mutluluğu olduğunu belirten Yüreğir Belediyesi, çalışmalara devam ediyor. Çelikcan’ın ilçede başlattığı kentsel dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1. Etap çalışmasında mutlu sona ulaşıldı. Noter huzurunda çekilen kura ile hak sahipleri yeni yuvalarına kavuştu. Belediye hizmetleri, doğumdan ölüme geniş bir yelpaze ile sunuluyor.  ‘Yüreğir’e Hoşgeldin Bebek’  projesi ile 4 yılda 14 bin anneye  eğitimler verildi. Öte yandan 11 kültür evi kuruldu. ‘Her mahalleye 1 spor tesisi’ projesiyle farkındalık oluşturdu. Başkan Çelikcan döneminde tamamlanan yolların uzunluğu, 20 yılda yapılan yolun iki katını geçti. Yüreğir’de yolu olmayan mahalle ve köy kalmaması için çalışmalar ilerliyor.


Engellilere çok özel hizmet


Engelli politikasını  değiştiren belediye, kişilere özel araç tahsis ediyor. ‘Sevgiye Engel Yok’ anlayışı ile 2009 yılından itibaren engelli politikalarını değiştiren Yüreğir Belediyesi, ilçede bulunan engellilerin hayatlarını kolaylaştıran birçok ilke imza atarak kısa sürede farkını ortaya koydu. İlk etapta engellilerin sosyal hayata katılabilmeleri için hazırlanan Yüreğir Engelli Koordinasyon Merkezi tamamlananarak engellilerin etkinlik ve kurslara katılmaları için özel dizayn edilen araçlar tahsis edildi.  Yüreğir’de uzun süredir evlerinden çıkamamış engelliler sosyal hayata katıldı. Engelliler için  onlarca farklı ve özel etkinlik ile eğitim kursları düzenlendi.  


7 yılda 13 taziye evi kuruldu


Yüreğir Belediyesi,  yakınlarını kaybetmiş vatandaşları zor günlerinde yalnız bırakmayarak bu kadim geleneği kurumsal boyuta taşıdı. Günümüzde komşuların dahi birbirlerini tanımadığı çoklu apartman yaşantılarında bazı değerlerimizin gerilediği bir gerçektir. Yüreğir Belediyesi bu ritüellerin kent yaşamına uygun olarak gerçekleştirilmesi için 7 yılda 13 taziye evini  ilçe sakinlerinin kullanımına sundu.  Her mahalleye bir taziyeevi planlayan Yüreğir Belediyesi,  vatandaşının acılarını en zor gününde yanlarında yer alarak paylaşıyor.

 

Her daim yaşlıların yanında


Belediye yardıma muhtaç hasta ve yaşlılara sağlık, kuaför ve kişisel bakım hizmeti veriyor. Yüreğir Belediyesi ‘Belediyeniz Yanınızda’ projesiyle hasta, yaşlı ve kimsesizlerin yanında oluyor. Özel donanımlı mobil bir araçla yola çıkan ekipler önceden tespit edilen yaşlı ve kimsesizlere sağlık, kuaför ve kişisel bakımlarında düzenli olarak hizmet veriyor. Bu proje ile ev ortamında yaşlıları desteklemek ve onların toplumdan soyutlanmadan yaşamına devam etmesi amaçlanıyor. Toplumsal bilgeliğin anıtı hali olan yaşlılarımız için birçok özel proje devam ediyor.


Parklarla dolu bir Yüreğir

 

Yüreğir yeşil alan ve parkları ile gerçek bir değişim yaşadı. Mahallerde yer alan irili ufaklı onlarca parkın yanı sıra, bir dönem hayali bile kurulamayan büyük tema park projeleri hayata geçiriliyor.  Atakent Mahallesi'nde 50 dönümlük tema park çalışması ve Seyhan Nehri kıyısında 150 dönümlük fidanlık üzerinde planlanan park ile ilçede yeşil alan ve park ihtiyacının fazlası karşılanmış olacak. Yüreğir yeşil alan ve parkları ile bir Avrupa kenti olmak için hazırlanan projelerle, yaşanabilir yüksek kent standartlarına hızla ilerliyor. 


Bugün


Geri Dön