25 / 04 / 2024

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Adana Yüreğir'de kentsel dönüşüm hızlandı!

Adana Yüreğir Yavuzlar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi sürüyor. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Adana Yüreğir Yavuzlar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Belediye Meclis Üyelerine proje ile ilgili bilgiler verdi. 


Bölgedeki dönüşümün ihtiyaç olduğunu söyleyen Çelikcan, " Yüreğir'deki yapıların büyük çoğunluğu gecekondulardan oluşmaktadır. Kentsel dönüşüm dünyanın en zor işlerinden biri. Çok şükür Kışla Mahallemizde Adana'da ilk yerinde kentsel dönüşümü tamamladık. Vatandaşlarımız yeni konutlarına kavuştular. Yüreğir'in değişik bölgelerinde de çalışmalarımız sürüyor'' dedi.


Vatandaş görüşmelerinin başladığını söyleyen Çelikcan,  55 dönüm alan üzerinde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 


Çelikcan, " Yüreğir'de kentsel dönüşümü daha hızlı yapmak için arayışlarımız sürüyor. TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yüreğir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğimiz yerlerde çalışmaları yürütüyoruz. Yavuzlar Mahallesi'ni belediyemiz eliyle yürütüyoruz. Burada vatandaş görüşmeleri sürüyor'' diye konuştu.



Adana Beş Ocak


Geri Dön