27 / 04 / 2024

Adana Yüreğir'in temel sorunları 7 yılda çözüldü!

Adana Yüreğir'in temel sorunları 7 yılda çözüldü!

Adana'nın ihmal edilmiş ilçesi Yüreğir, Mahmut Çelikcan’ın başkanlığında bu makus talihini yenmeye çalışıyor. 7 yıl önce 158 milyon lira borçla belediyeyi devralan Çelikcan, hem borcu 38 milyon liraya düşürdü hem de büyük yatırımlara imza attı.



Adana’nın en çok ihmal edilmiş ilçelerinin başında gelen Yüreğir, Mahmut Çelikcan’ın başkanlığında bu makus talihini yenmeye çalışıyor. 7 yıl önce 158 milyon lira borçla belediyeyi devralan Çelikcan, hem borcu 38 milyon liraya düşürdü hem de büyük yatırımlara imza attı.


TEMEL SORUNLARI ÇÖZDÜ


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, bir yandan yıllardır ihmal edilen ilçenin temel sorunlarını çözerken diğer yandan da sosyal belediyecilik anlamında ciddi adımlar atıyor. 2009 yılında Yüreğir Belediye Başkanı seçilen Mahmut Çelikcan’ın ilk işi mali disiplini sağlamak ve borç yükü altında ezilen belediyeyi düze çıkarmaya çalışmak oldu.


BORCU ÇOK AZALTTI


Seçildiği yıl Yüreğir Belediyesi’ni 158 milyon lira borçla devralan Mahmut Çelikcan, aradan geçen 7 yıl içinde bu borcu 38 milyon liraya düşürmeyi başardı. Mahmut Çelikcan 120 milyon lira borç ödediği bu dönemde aynı zamanda Yüreğir’in temel sorunlarını çözmeye çalıştı. Yine bu dönemde sosyal belediyecilik anlamında en çok konuşulan belediye olmayı başardı.


UNİCEF’TEN ÖDÜL ALDI


İlçenin sağlıklı kentleşme anlamında kentsel dönüşüm projelerine hız veren ve Kışla gibi örnek bir şehircilik ortaya koyan Mahmut Çelikcan, 11 Kültür Evi, 15 Taziye Evi yaparak dikkatleri üzerine çekti. Çelikcan’ın belki de en önemli projesi engelli vatandaşları evlerinden çıkarmak oldu. Yüreğir Belediyesi çocuk dostu belediye olarak bu dönemde UNİCEF’ten ödül aldı.


Adana Medya



Geri Dön