25 / 04 / 2024

Adana'da 10 yılda 25 bin hektar tarım arazisi yapılaştı!

Adana'da 10 yılda 25 bin hektar tarım arazisi yapılaştı!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, Adana il sınırları içerisinde çarpık kentleşme ile imar planları ve harita uygulamalarının zamanında yapılmamasından son 10 yılda yaklaşık 25 bin hektar tarım alanının heba edildiğini bildirdi.




Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Ulaş Çetinkaya,  Adana  il sınırları içerisinde çarpık kentleşme ile imar planları ve harita uygulamalarının zamanında yapılmamasından son 10 yılda yaklaşık 25 bin hektar tarım alanının heba edildiğini bildirdi.

Son yıllarda hızla artan dünya nüfusunun, gelişen teknolojiyle beraber hızlı kentleşmeye neden olduğuna dikkat çeken Şehir Plancısı Çetinkaya, kentsel alanların genişlemesinin birçok soruna yol açtığını, hava, su ve toprak kirliliğine sebep olduğunu anlattı. Bu nedenle kentsel yayılmanın, ormanlar, su kaynakları ve kentsel alanları çevreleyen alanlar üzerinde baskı oluşturduğuna vurgu yapan Çetikaya, baskıdan en çok etkilenen unsurun da tarım alanları olduğunu anımsattı. Çetinkaya, verimli toprakların kaybının, ekonomik ve ekolojik sonuçlar doğurmasının yanı sıra ülkenin ve kentlerin kendi kendini besleme potansiyelini düşürerek, dışa bağımlı hale gelmesine neden olduğunu söyledi.


Adana Refleks


Geri Dön