19 / 03 / 2024

Adana'da 116 projenin açılışı yapılacak!

Adana'da 116 projenin açılışı yapılacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, merkez Yüreğir ilçesinde yapımına başlanacak Adana Sağlık Kampüsü'nün telekonferans sistemiyle temelini atıp, kamu ve özel sektörün yaptığı 116 projenin açılışını yapacağı bildirildi...



AK Parti  Adana  İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, parti binasında düzenlediği basın toplantısında,  Başbakan Erdoğan'ın her hafta sonunu mutlaka bir şehirde geçirmeye azami gayret sarfettiğini, bu yıl büyükşehirler başta olmak üzere ilçelere de gitmeye başladığını ve bunun yıl başına kadar süreceğini söyledi.


Yılbaşında da yerel seçimlerin hukuki devresinin başlayacağını vurgulayan Yağcı, şimdilik gayriresmi aday adaylarının çıkarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ancak hukuken henüz seçim döneminin başlamadığını ifade etti.


Partilerinin yetkili kurullarının kararıyla 1 Ekim'de aday adaylarının müracaatlarını almaya başladıklarını aktaran Yağcı, ''Bu 1 Kasım'a kadar sürecek. Eğer yönetim kademelerinde görevliler ise bu arkadaşlarımız o görevlerinden istifa edecekler. Partimizde alınan karar gereği milletvekillerimizin, il ve ilçe başkanlarımızın kendisi ile eşlerinin birinci ve ikinci derece yakınları, sorumlu oldukları seçim bölgesinde aday olamayacak. Bu kanunen yasak değil ama prensip olarak bu seçimde böyle bir uygulama yapma kararı aldık'' dedi.


Yağcı, Başbakan Erdoğan'ın Adana programında belediye başkan adaylarını açıklamayacağını belirterek şunları kaydetti:


''Seçim süreci kendi mecrasında sürsün biz Başbakanımızı şehrimizde ağırlayacağız. Bir devlet yöneticisinin bir şehre gitmesi demek o şehre bazı imkanların da gelmesi demektir. Sayın Başbakanımızın bu gelişinde imza töreni İstanbul'da yapılan bin 550 yataklı hastanelerden oluşacak kompleksin temel atma merasimi olacak. 1 milyar 30 milyon liralık en büyük yatırım bu. Onun dışında kamu ve özel sektörün yaptığı bitmiş yatırımların da açılışını yapacak. Telekonferans sistemiyle yapılacak bu tören, hastane kompleksi dahil olmak üzere eski parayla 2 katrilyon liralık yatırımın töreni olacak. Ayrıca Seyhan Belediyesi'nin  TOKİ  ile yaptığı konutların kurayla belirlenen sahiplerine anahtar teslim töreni olacak. Yine Suluca'da yapılan konutlar da sahiplerine teslim edilecek. Bütün bu hizmetler milletimizin daha müreffeh ve mutlu yaşaması için, yüzünün gülmesi için yapılıyor. Çok daha iyi şeylere layık mıyız? Elbette layığız.  İnşallah bunları da günü geldikçe hep beraber yapacağız."


Başbakanın Adana programıyla ilgili bilgi veren Yağcı,  "Sayın Başbakanımız bilindiği üzere temel atmalara gitmiyor ve biten yatırımların açılışına katılıyordu. Ancak temel atma töreni bizim ısrarımız üzerine programa alındı. Adana İl merkezi başta olmak üzere Kozan ve Ceyhan ilçelerinde de programlara katılacak Başbakanımızın ziyareti için gerekli hazırlıklar eksiksiz yürütülüyor'' dedi.


-7 hastaneden oluşan sağlık kompleksi-


Yağcı, bin 550 yataklı 7 hastaneden oluşacak sağlık kompleksinin çok büyük bir yatırım olduğunu, bir hastaya tedavi gördüğü oda, otoparkı ve gider bazı alanlar olmak üzere toplam 190 metrekare kapalı alan düştüğünü söyledi.


Hastanelerdeki odaların tek yataklı banyo ve tuvaleti içinde olduğunu da belirten Yağcı, ''Çok güzel bir hastane olacak. Biliyorsunuz eskiden hastanelerde koku gelir, sağlıklı adam bile rahatsız olur, bir koğuşta 8-10 hasta yatardı. Başbakanımız bu sağlık kompleksinin temelini atıp, kamu ve özel sektörün yaptığı 116 projenin açılışını yapacak. Zaman zaman Adana'ya birşey yapılmıyor gibi sözler duyuyoruz. Bu Adana'ya birşeyler yapıldığının bir göstergesi'' dedi.


Yağcı, hafif raylı sistemin Çukurova Üniversitesi'ne kadar uzatılmasıyla ilgili formalitelerin bittiğini, D-400'deki alt geçidin yan yollarının genişletilmesiyle ilgili Ordu Evi binasının bulunduğu yerin Milli Savunma Bakanlığından Adana Büyükşehir Belediyesine devrinin gerçekleştiğini, Ordu Evi alanındaki tarihi Miralay Köşkü'nün korunarak çevresinde kalan yerin park haline dönüştürüleceği bilgisini de verdi.


Başbakan Erdoğan'ı 5 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da  İstasyon Alanında karşılamak üzere Adanalıları, Kozan ve Ceyhan'daki programlara katılmak üzere yörede yaşayan vatandaşları davet eden Yağcı, toplantıda belediye başkan aday adaylarının açıklanmasıyla ilgili soru üzerine ''1 Kasım'a kadar bizim günümüz var. Aday adayları ile ilgili evraklar 1 Kasım'a kadar süre olduğu için bu tarihten sonra ilgili yerlere götüreceğiz. Aday adayları bazı partilerde erken açıklandı. Tüm şehri donattılar ama şimdi yoruldular. Bizim için daha erken. Baş pehlivanlar mindere en son çıkar'' yanıtını verdi.


AA


Geri Dön