19 / 04 / 2024

Adana'da 6 mahalle için kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'da 6 mahalle için kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, güneydeki 6 mahallenin kentsel dönüşümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ ile görüşme yaptıklarını belirterek, "Ankara'da önemli görüşmeler yaptık. Oldukça umutluyuz. Görüşmelerimiz olumlu geçti" dedi...



Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, güneydeki 6 mahallenin kentsel dönüşümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve  TOKİ  ile görüşme yaptıklarını belirterek, "Ankara'da önemli görüşmeler yaptık. Oldukça umutluyuz. Görüşmelerimiz olumlu geçti" dedi. 


Karalar, Seyhan Belediye Meclis toplantısında, "Barbaros, Şehitduran, Havuzlubahçe gibi güneydeki 6 mahallenin olduğu alanın afet bölgesi kapsamında ele alınmasını istedik. Bu projelere sosyal proje olarak bakılmasını talep ettik. TOKİ'nin yaptığı projelerin Adana'ya uygun olmadığını anlattık. Hak sahiplerine verilecek payın yüzde 40'a kadar çıkmasını istedik. Buraya kadar her şey iyi... Yüzde 40'ın üzerine çıkarlarsa kabul edeceğiz . TOKİ bu sıkıntıları bölgeleri bitirirse ilçenin çok büyük bölümündeki dönüşümü de tamamen biz yapacağız" diye konuştu. 


Adana Çukurova Press


Geri Dön