19 / 04 / 2024

Adana'da 88 yaylada 6 bin bina kiraya verilecek!

Adana'da 88 yaylada 6 bin bina kiraya verilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 'Devlet ormanlarındaki yayla alanlarının tespiti ve idaresi' hakkındaki yönetmelik gereği Adana ve Osmaniye'de 88 yaylada yaklaşık 5-6 bin bina ve tesisin kiraya verileceğini belirtti.



ADANA Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Devlet ormanlarındaki yayla alanlarının tespiti ve idaresi' hakkındaki yönetmelik gereği  Adana  ve Osmaniye'de 88 yaylada yaklaşık 5-6 bin bina ve tesisin kiraya verileceğini belirtti. Erol, mevcut yaylaların, bina ve tesislerini tespit ettiklerini ve kiralama bedellerinin oluşturulup, ilk etapta kiralama için sahiplerine teklif götürüleceğini anlattı. Erol, "Bahar aylarında yaylalara insanlar çıkınca bizim ekiplerimiz gidip orada sahiplik belirleyip tebligatları yapacaklar.


Bu yılın sonuna kadar bu işi bitirmek istiyoruz. Yayla evleri ve tesislerinin kira bedelleri tespit ediliyor. Sahiplilikler belirlenecek ve ilanlar yapılarak kiralamak isteyenler çağırılacak. Tespit edilen bedel üzerinden sözleşme yapılacak. O sözleşme yapmazsa başkasına verilecek. Yıllık kira bedellerini belirleyip ilan edeceğiz" dedi. Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, "Yayası olan ya kiralayacak ya vazgeçecek" diye konuştu.


Yurt


Geri Dön