25 / 04 / 2024

Adana'da "akıllı kent" dönemi başlayacak!

Adana'da

(ANGİAD) tarafından düzenlenen "Yeşil Şehirler Zirvesi" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da ve daha birçok ilde akıllı kent projeleri yapacaklarını belirtti..



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul'da kurulması planlanan yeni şehirle ilgili, "Bu çalışmalarımız dünya çapında da iddialı olacak ve İstanbul'un marka değerini de ciddi şekilde artıracak. Aynı uygulamaları diğer şehirlerimizde de yapıyoruz" dedi. 


Ankara Genç İş Adamları Derneğince (ANGİAD) tarafından düzenlenen "Yeşil Şehirler Zirvesi" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme arzusunun artarak devam ettiğini vurgulayarak, ülkenin; harcamalar, kişi başına gelir, çevre duyarlılığı bakımından AB'ye alınan ülkelerden çok daha ileride olduğuna dikkat çekti. 

Bakan Bayraktar, 2011 seçim beyannamelerindeki 5 önemli başlıktan birinin de 'yaşanabilir çevre ve marka şehirler' olduğunu hatırlatarak Türkiye'nin şehirlerini dizayn etme doğrultusunda çok ciddi çalışmalar yaptığını söyledi. 

Türkiye'de, deprem aksı üzerinde bulunan 6,5 milyon konutun mutlaka yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Bayraktar, şehirlerin marka değerini artırmak amacıyla kentsel dönüşümü çevre esaslı yürüttüklerini ifade etti. 


Akıllı kentler kurmak için projeler ürettiklerini söyleyen Bakan Bayraktar, akıllı kentlere ulaşmak için İstanbul'da, Ankara'da, Konya'da, Adana'da, Bursa'da, İzmir'de faaliyetler yürüttüklerini belirterek yaşanan üst ölçekli planlama karmaşasının yeni bir düzenlemeyle son bulduğunu kaydetti. 


Bulgaristan sınırında yapılacak yatırımların Bulgaristan nüfusunu, aevletini nasıl etkileyeceği Şanlıurfa'da yapılacak yatırımın Suriye'yi nasıl etkileyeceği, Van'da vapılacak yatırımın ısıl etkilev iran'ı nasıl ıeyecegmm a yapıiacaK yatırım in, dikkat edilerek yapılan mekansal stratejik planlamanın, ülke, böle lge ölçeğinde Kalkınma Bakanlığı ile çok ciddi şekilde çalışmasının yürütüldüğü ifade eden Bakan Bayraktar, bazı muhalefet kesimlerinin dönüşüme karşı çıktıklarına dikkat çekti. 

İstanbul'da yapılacak iki büyük yeni yerleşirr alanı kurduklarına bedünya çapında da iddialı olacak ve İstanbul'un marka değerini de ciddi şekilde artıracaktır. Aynı uygulamaları diğer şehirlerimizde de yapıyoruz" ifadesini kullandı. 


Adalet Gazetesi


Geri Dön