16 / 04 / 2024

Adana’da arsa fiyatları suni olarak artıyor!

Adana’da arsa fiyatları suni olarak artıyor!

Emlak Danışmanı Akif Altun, Adana’daki arsa fiyatlarının suni olarak arttığını dile getirdi. Altun, en karlı yatırımının arsa alımı olduğunu söyledi.



Emlak Danışmanı Akif Altun, Adana’da arsa fiyatlarının suni olarak yükseldiğini belirterek, şuanda en karlı yatırımın iyi bir geleceğe sahip olan bir arsaya yapılacak yatırım olduğunu söyledi.


Yatırım yapmak isteyenlerin son yıllarda büyük bir oranla inşaat sektörünü tercih ettiğini belirten Akif Altun, bu nedenle gelecek vadeden bir arsaya yapılacak yatırımın en karlı seçim olabileceğini söyledi. Ancak Adana’da yerel yönetimlerin çeşitli imar sorunları nedeniyle arsa üretemediğinin altını çizen Altun, “İmar sorunu Adana’da arsa fiyatlarının suni olarak yükselmesine neden oluyor. Şuanda Adana’nın Gürselpaşa Mahallesi’nin bir bölümü imara açık ve buralarda binalar yükseliyor. Yükselen binaların yakınında bulunan arsa birim fiyatları ise 2 bin TL’ye yükseldi” dedi.


Adana’da arsa metrekaresinin ortalama 500 TL ile 2 bin TL arasında değiştiğini, konutlarda ise metrekarenin 3 bin TL’ye kadar çıktığını belirten Altun, “Adana’daki konutlar örneğin Mersin’e göre daha pahalı. Ancak bunun temelinde arsa fiyatları bulunuyor. Adana’da imara açık arsa bulmak çok zor” dedi. Altun ayrıca, Adana’da konut arsaları gibi ticari alanların inşa edilebileceği arsaların da imara kapalı olduğunu ifade etti.


Geçtiğimiz yıllarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanunu ‘Türkiye’de şehirciliğin kurtuluşu’ olarak özetleyen Altun, “Çıkartılan bu yasa, Türkiye’de Deprem Yönetmeliği çıkartılmadan önce inşa edilen ve yönetmeliğe göre risk taşıyan binaların yenilenmesine teşvik ediyor. Eski binalarda oturan bir kişinin bakanlığa müracaat etmesi durumunda yetkililer geliyor ve binada bazı testler yapıyor. Eğer yetkililer o binaya ‘Depreme Dayanıklı Değildir’ diye rapor verirse o binanın tahliye ve yıkım kararı çıkıyor. Devlet yıkılan binanın yerine yenisinin inşa edilmesi sırasında ise hem müteahhide hem de arsa sahiplerine büyük avantajlar sağlıyor.” dedi.


Bu kanuna ek olarak geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliği”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” çerçevesinde hazırlanan “Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliği” sayesinde isteyen konut sahipleri dönüşüm kredisi alarak kendi imkanları ile konutlarını yeniden yaptırabilecek. Bakanlık kredi ödemesini ise özel hesaptan sağlayacak. Bakanlık her yıllı belli bir plan doğrultusunda kredi ödemesi yapacak. Krediler, inşaatların bulunduğu bölgelere, projenin büyüklüğüne göre belirlenerek ilan edilecek.




Adana Güney Haber 


Geri Dön