25 / 04 / 2024

Adana'da Belediye Meclis Üyesi'ne kaçak villa cezası!

Adana'da Belediye Meclis Üyesi'ne kaçak villa cezası!

Adanada, AK Partili Büyükşehir ve Çukurova İlçe Belediye Meclis üyesi Levent Özveren ile turizmci eşi Müge Sürmeli Özveren, kamu arazisine kaçak villa yaptıkları iddiasıyla 10ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Çiftin cezaları ertelendi.



İddiaya göre, Çukurova Belediyesi ekipleri, yerel seçimlerden yaklaşık 1 yıl önce, 10 Nisan 2009da, Levent- Müge Sürmeli Özveren çiftinin 100. Yıl Mahallesinde kaçak villa yaptıkları iddiasıyla işlem yapıp, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Otel ve su parkı işletmeciliği de yapan Meclis üyesi Levent Özveren ve eşi Müge Sürmeli Özveren hakkında, imar kirliliğine neden olmak, mühür bozmak suçlarından  Adana  1inci Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Toplam 8er yıla kadar hapisleri istenen sanıklardan meclis üyesi 2 çocuk babası Levent Özveren suçlamayı kabul etmedi. Arsanın kamuya ait olduğunu bilmediklerini ileri süren Özveren, "Herhangi bir mühürleme işlemi yapılmadı. Yapıldıysa da benim bilgim yok" dedi. Eşi Müge Sürmeli Özveren de suçlamayı kabul etmedi.

Mahkeme, sanıklara imar kirliliğine neden olmaktan 10ar ay hapis cezası verip, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Mahkeme, mühür bozma suçundan ise beraatlarine karar verdi.

HÜRRİYET


Geri Dön