29 / 03 / 2024

Adana'da Ceyhun Kent-2 projesi hayata geçiyor!

Adana'da Ceyhun Kent-2 projesi hayata geçiyor!

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçede toplu konut atağı başlattıklarını belirterek, insanların hayallerini süsleyen yuvaya kavuşmaları için ellerinden gelen gayreti göstereceklelerini söyledi



Sağlıklı bir çevreye önem verdiklerini ifade eden Sözlü, "Tatarlı-Ceyhan içme suyu isale hattının değiştirilmesi için protokol imzaladık. Atıksu Arıtma Tesisi ve Yağmur Suyu şebekesinin temeli 2011 yılı başmda atılacak. Yaklaşık 20 milyon Avro'luk bu proje tamamlandığında kentimizin altyapı sorunu olmayacak. Katı atık tesislerimizin ÇED raporu tamamlandı. Kozan-imamoğlu ve Ceyhan ilçelerinin sorunlarını ortadan kaldıracak bu projeyi, başkanlığını yaptığım Yedigöze Su ve Hizmet Birliği ile birlikte yapıyoruz " şeklinde konuştu.

Sözlü, başkan olduğu ilk günden bugüne hep sosyal belediyecililiğin savunuculuğunu yaptığını söyleyerek, "Belediyeciliğin sadece kaldırım, yol, park gibi temel hizmetlerin yapıldığı yer olmadığını gösterebilmek adına birçok sanatsal ve kültürel hizmeti de gerçek-leştirdik. Ceyhan ilkleri bizimle gördü. Salon sporları yok olma derecesine gelmişti. Ceyhan Belediyespor'u kurarak sporda da var olduğumuzu gösterdik. Ceyhan Belediyespor güreş takımı ile başladığımız dallara basketbol, tekvando ve satrancı da ekledik. Ceyhan'ın admı Türkiye'ye duyurduk" dedi.

Üç dönemdir sürdürdüğü belediye başkanlığı görevinde Ceyhan'a hayati projeler kazandıran ve kazandırmaya da devam eden Hüseyin Sözlü, "Koltuğa oturduğum ilk gün Ceyhan'ın makus talihini değiştirmeye söz vermiştim. Şimdi bunun gerçek-leştiğini görmenin gururunu yaşıyorum. Yapacak çok işimiz var. Hepsini tamamladığımda Ceyhan bir dünya kenti olacak" dedi.

HAYALLER GERÇEKLEŞECEK

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal yaşama da büyük önem verdiklerini, her Ceyhanlınm evinde, sokağında, mahallesinde huzur içinde yaşam sürmesi için gayret gösterdiklerini belirten Hüseyin Sözlü, "İnsanların hayallerinin en önemlisi başını sokacak bir yuvaya sahip olmaktır. Bunu biliyoruz ve ona göre toplu konut projeleri geliştiriyoruz" diye konuştu.

TÜRK MİMARİSİ KONUTLAR

Ceyhun Kent Toplu Konutları'ndan sonra şimdi de Ceyhun Kent-2 projesinin hayata geçirileceğini vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, "1 + 1, 2+1 ve 3+1 evler tamamen Türk mimarisine uygun inşa edilecek. Türkiye'de ilk olacak bu modeli herkes uygulamak için sıraya girecektir. Konutların projeleri tamamlandı. İnşaat aşamasına gelindi" şeklinde konuştu.

OY KAYGIMIZ OLMADİ

Bugüne kadar tüm hizmetleri Ceyhan halkının huzuru ve rahatı için yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Bugüne kadar yapılamaz denilen tüm hizmetleri yaptık. Sahil projesine dün birçok kişi olumsuz gözle bakıyordu. Bugün o projenin sağ şeridi tamamlandı. Sol karşı sahil şeridi ile dev kültür parkı inşaatımız ise olanca hızı ile devam etmektedir" dedi.
Sabah/Adanan - Lütfi KÜPELİ

--

Ceyhan'ın geleceği dev projelerde

HERKESİN 'yapılmaz' dediği projeleri Ceyhan'da gerçekleştirip dev hizmetlere imza atan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yeni ve büyük projelere başlayacak. Başkan Sözlü, "Biz başkaları gibi boş laflarla değil, icraatlarımızla konuşuyoruz. Gücümüz halktan geliyor" dedi. Sözlü, yerel yönetimler için çağdaş belediyeciliğin en iyi örnekleri olacak pro jeleri için şu bilgileri verdi:

YENİ İÇME SUYU ŞEBEKESİ

Enerji yatınmlarıyla gelecekte 500 bin kişinin barınacağı Ceyhan'ı o günlere hazırlamak için, 2007'de Ceyhan Belediye Başkanı olarak benim önderliğinde, tmamoğlu, Kozan ve Ceyhan belediyelerinin işbirliğiyle Yedigöze Su ve Hizmet Birliğini kurduk. Aladağ yakınlarındaki Yedigöze Barajı tamamlandığında buradaki su, borularla Ceyhan'a da ulaştırılacak.

CEYHAN-TATARLI HATTI

Toplam 24 kilometre uzunluğundaki hattın tamamını değiştireceğiz. Ceyhan Belediyesi olarak Ceyhan'ın geleceğini ipotek ettirmeden bu tür projeleri Ceyhan'a ve Ceyhanhlara kazındırmaya devam edeceğiz. Hiçbir zaman Ceyhanlıların parasını sokağa atmadım, attırmam. İnsan hayatı bizim için çok önemli.

HALK EKMEK FABRİKASI

Ceyahn Belediyesi, vatandaşımızın bütçesine bir nebze de olsa katkıda bulunmak için ucuz Halk Ekmek uygulaması başlattı. Şu anda Halk Ekmek, . büfelerde 25 kuruştan satılıyor. Yaklaşık 4 yıldır i süren Halk Ekmek uygulamasını, talep olduğu sürece artırarak devam ettireceğiz.

KARŞI SAHİL PROJESİ

Ceyhan Nehri'nin karşı kıyısında yapımına başlanan 600 dönümlük Karşı Sahil Projesi'nin ilk ayağı olan 300 dönümlük bölüm büyük bir hızla ilerliyor. Birtakım çevrelerce engellenmek istense de biz bu projeyi Ceyhanlı hemşerilerimize kazandıracağız. Kültür Parkı Projesi tamamlandığında, Ceyhanhlara sosyal ve kültürel etkinlikler için hizmet edecek.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Gelecek dönemin en önemli projelerinden Kentsel Yenileme ve Dönüşüm projelerini, kentimizin merkezinde atıl durumda yer alan Türlübaş, Muradiye, B. Kırım, Konakoğlu, Kaltaki, Aytemuroğlu, Hacı İbrahim, Çivantayak ve Bota mahallelerinde yaparak, bu alanlarda modern ve çağdaş bir kentin gereği olan konut ve iş merkezleri yapacağız.

DOĞALGAZ PROJELERİ

Ceyhan Belediyesi, çağdaş ve çevreci enerji türü olan doğalgazı 2009 yılından itibaren Ceyhanlıların hizmetine, ilk etapta Ceyhan'ın güneyini den kuzeyine doğru vermeye başladı. İnşallah dört yıl içinde ilçemizin tamamı doğalgaza kavuşacak.
Sabah/Adana


Geri Dön