18 / 04 / 2024

Adana'da ev ve binalar balkonsuz olacak!

Adana'da ev ve binalar balkonsuz olacak!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER ) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının en son aldığı yönetmelikle Adana'da bundan sonra ev ve binaların balkonsuz olacağını söyledi...




Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER ) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının en son aldığı yönetmelikle Adana'da bundan sonra ev ve binaların balkonsuz olacağını söyledi.
Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte  Adana  Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe'yi ziyaret eden Kılçık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Adana'nın yapısını ve gelişimini değiştirecek ve etkileyecek çok ciddi bir imar yönetmenliği kararı aldığına dikkat çekti. Bakanlığın Büyükşehirlerin imar yönetmeliğin devre dışı bırakarak planlı alanlarda imar yönetmenliği tadil ettiğini söyleyen Murtaza Kılçık; "Bakanlık bu yönetmenlikle ciddi bir tadilat yaptı. Bu tadilatla, Artık, 'Evlerde balkon yapmak' mümkün olmayacak. Bu tanımlama ile inşaatlar da balkon yapılacak alan bırakmıyor. Yeni yönetmenlik ile bir dairenin arsa maliyeti yüzde 20 oranında ekstra artacak" diye konuştu.
Bu durumun Adana'da çok ciddi sıkıntılara yol açacağını hatırlatan Kılçık, "Arsa maliyeti yüksek olan Adana'da yeni düzenleme ile bu sıkıntı daha da büyücektir.. Bakanlığın bir an önce bu yönetmenliği piyasa koşullarını arazi görüşlerini dikkate alarak yeni bir tadilat yapması gerektiğini düşünüyoruz.
Bunun bir an önce dillendirerek çare bulunmasını istiyoruz. Balkonun önemli olduğu Akdeniz'de bu yönetmelikle müteahhitler artık balkon yapamayacak. Binalar balkonsuz olacak" diye uyarıda bulundu. ATO Başkanı Atila Menevşe ise, inşaat sektörünün Oda'da en fazla kaydı olan sektör olduğunu belirterek, "Adana'mıza bir şeyler yapmamızın çabası ve bilinci içindeyiz. Yaşadığınız sorunlar bir hak kaybıdır. Önemli olan sesimizi el birliği içerisinde duyurmaktır. Biz bu sorunlarınızı gereken yerlere ilettir gerekeni de yaparız" diye konuştu.


Adana Haber

Geri Dön