18 / 04 / 2024

Adana'da icradan 3 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Adana'da icradan 3 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Adana 10 İcra Müdürlüğü, Adana ili, Seyhan Döşeme Mahallesi'nde bulunan gayrimenkullü satıyor. Toplam bedeli 3 milyon TL olan gayrimenkullün ihalesi 18 Temmuz 2011 Pazartesi günü saat 10.00 'dan 10.10'e kadar Adana Adliyesi açık artırma ile yapılacak



Adana 10 İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şöyle;

ADANA 10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜMDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2011/27 Tal.

Bir borçtan dolayı aşağıda mevkii, tapu kaydı ve özellikleri belirtilmiş bulunan taşınmaz müdürlüğümüz tarafından icraen satılacaktır. İşbu satış ilanının IIK.nun 127. maddesine göre. tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olunacağı ilan olunur.

SATILMASINA KARAR VERİLEN TAşžINMAZIN CİNSİ, NİTELİĞİ, KIYMETİ, ADEDİ, ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ:  Adana  ili, Seyhan Döşeme Mahallesi, 10533 ada 4 parselde kayıtlı arsa vasıflı gayrimenkulun tamamı (Açık Adres: Pınar Mahallesi 74161 Sk. Seyhan Adana)

İMAR DURUMU: Seyhan Belediyesi Emlak ve istimlak Müdürlüğünün 09.03.2011 gün ve 1293 E:2.40 yoğunluklu Maxtaks:0,30 yapı nizamı olduğu anlaşılmıştır.

TAşžINMAZIN ÖZELLİKLERİ : Satışı yapılacak gayrimenkul Pınar Mahallesi 74161 Sokakta bulunan boş arsadır. Toplam yüzölçümü 4321 m2 olup borçlunun hissesi tamdır. Belediyenin her türlü altyapı hizmetinden faydalanır durumda olup şehrin hızla gelişen, yeni yapıların fazlaca bulunduğu bölgesindedir. Gayrimenkulun bulunduğu yer mevkii halihazır kullanış durumu imar planındaki konumu göz önüne alındığında beher m2 700.TL. edeceği belirtilmiş olup buna göre taşınmazın tamamı 3.024.700,00.TL muhammen bedel üzerinden satılarak paraya çevrilecektir.

SATIşž şžARTLARI:

1-  Satış 18/07/2011 Pazartesi günü saat 10:00'dan 10.10'e kadar Adana Adliyesi içerisinde 4. kat (Asansör ile 5.) 408 nolu odada ; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 28/07/2011 Perşembe günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da Bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen bedelinin %40ını bulması ve satış isteyeninin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaşma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, ihale pulu. tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. % 18 KDV. alıcıya aittir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-  ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müleselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın tahsil olunacak, bu fark. varsa önce teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, iln tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnamesi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/27 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları iln olunur. 30/05/2011

(IİK m. 126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan örnek 64'e karşılık gelmektedir.

Adana 10 İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan

 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön