24 / 04 / 2024

Adana'da kentsel dönüşüm masaya yatırılıyor!

Adana'da kentsel dönüşüm masaya yatırılıyor!

Adana'da kentsel dönüşüm masaya yatırılıyor. Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Gülcan Keskin, "Meslek odalarının Adana' da kentsel dönüşüm sürecine ilişkin önemli tespitleri bulunmaktadır" dedi



24 Ocak'ta Seyhan Kültür Merkezi'nde 'Kentsel Dönüşüm Paneli' düzenlenecek 'Kentsel dönüşüm' masaya yatırılacak Kentsel dönüşümün; ekonomik, sosyolojik, siyasal ve kültürel birçok değişkeni içerisinde barındıran ve insan odaklı olması beklenen bir kavram olduğuna dikkat çeken Şehir Plancıları Odası  Adana  Şube Başkanı Gülcan Keskin, "Meslek odalarının Adana'da kentsel dönüşüm sürecine ilişkin önemli tespitleri bulunmaktadır" dedi ve ekledi; "Söyleyecek sözümüz var." Keskin, bu kapsamda 24 Ocak'ta Seyhan Kültür Merkezi'nde 'Kentsel Dönüşüm Paneli' düzenleyeceklerini belirtti. 


Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Gülcan Keskin, kentsel dönüşümün; kent ve kentlinin bugününü belirlerken, bir sonraki nesillere aktarılan değişen yaşam biçimi ile geleceğine de şekil verdiğine dikkat çekti. Keskin, "Meslek odalarının Adana'da kentsel dönüşüm sürecine ilişkin önemli tespitleri var. Aynı şekilde vatandaşların da, barınma haklarını doğrudan etkileyen bu konuda pek çok sorusu, sorun ve talebi bulunuyor" dedi. 


6 ODADAN 'KENTSEL DÖNÜŞÜM' PANELİ 


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası Adana şubelerince 'Kentsel Dönüşüm Paneli' organize edilecek. 24 Ocak 2015 Cumartesi günü Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan panelle ilgili olarak, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Basın Merkezi'nde bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Melih Baki, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı ve Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar'ın da katıldığı toplantıda oda başkanları adına Gülcan Keskin konuştu. 


YAŞAM KALİTESİ ARTMALI 


Keskin, çağdaş kentleşme sürecine hizmet eden ve kentte yaşam kalitesini arttıran adımlar atılması gerektiğini belirterek, "Ne yazık ki, Adana'da bu anlayışın gerisindeyiz. Su baskınları, çamurlu ve çukurlu yollar, sık yaşanan elektrik kesintileri gibi eksik altyapı sistemi, değişiklik, uyumsuzluk ve iptallere maruz kalan imar planları gibi daha pek çok alanda sorunları olan bir kentte yaşamaktayız" dedi. 

'KENTSEL DÖNÜŞÜM' PANELİ Meslek odalarının, kent ve kentli hakkı üzerine sorunları çözme ve yaşanabilir bir kent oluşturma yolunda çalışmalar yaptığını dile getiren Keskin, bu çalışmalardan birinin de 'kentsel dönüşüm' üzerine olduğunu vurguladı. Keskin, Adana'daki kentsel dönüşüm uygulamalarının yasal ve yönetsel açıdan ele alınacağı bir 'Kentsel Dönüşüm Paneli' organize ettiklerinin bilgisini verdi. 


SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR 


Keskin, "Kentsel dönüşüm; ekonomik, sosyolojik, siyasal ve kültürel birçok değişkeni içerisinde barındıran ve insan odaklı olması beklenen bir kavramdır.


Kent ve kentlinin bugününü belirlerken, bir sonraki nesillere aktarılan değişen yaşam biçimi ile geleceğine de şekil vermektedir. Meslek odalarının Adana'da kentsel dönüşüm sürecine ilişkin önemli tespitleri var. Aynı şekildevatandaşların da, barınma haklarını doğrudan etkileyen bu konuda pek çok sorusu, sorun ve talebi bulunuyor" dedi.

 

BİLGİ ALIMI ÇOK ÖNEMLİ 


Kentsel dönüşüm projelerinin kullanıcıları olan vatandaşların alanda yapılacak her türlü tespit, proje ve uygulama çalışmaları yani kentsel dönüşüm süreci ile ilgili bilgi almalarının önemli olduğunu belirten Keskin; Asuman Türkün ve Cihan Uzunçarşılı Baysal'ın konuşmacı olarak yer alacağı panele konuyla ilgili olan herkesi beklediklerini belirterek" Konuşmaların ardından panelin forum bölümünde görüş, öneri ve sorular için mikrofon tüm katılımcılara açık olacaktır" ifadesini kullandı. 


Adana Çukurova Barış


Geri Dön