20 / 04 / 2024

Adana'da kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oldu!

Adana'da kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oldu!

Adana'nın merkez Seyhan İlçesindeki Kışla Mahallesi'nde sürdürülmekte olan kentsel dönüşüm uygulamasından halk rahatsız.



Adana'nın merkez Seyhan İlçesindeki Kışla Mahallesi'nde sürdürülmekte olan kentsel dönüşüm uygulamasından halk rahatsız. Vatandaşlar, uygulanan kentsel dönüşümle; sahip oldukları varlıkların gerçek değerinin karşılığını alamadıklarını belirterek, "Evlerimizin sayısı azaldı. Arsamız kalmadı. Üstüne de borçlandık. Bir daire aldıysak da borçla aldık. Bu kentsel dönüşümde müteahhit ve belediye kazandı. Ancak halk kaybetti. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oldu." dediler. 


Borçlandırdılar, kira ödemiyorlar

 Kentsel dönüşüm mağduru Kışla Mahallesi sakinleri, belediye ve müteahhitlerin kendilerinin borçlandığını kaydederek, şunları söylediler: "Örnek vermek gerikirse; 4 katlı bir evde 4 aile olarak oturuyorduk. 

Ancak bize 4 yerine 3 daire verdiler. Dördüncü daire içinse 98 bin TL borçlandırdılar. Bize kira paralarını vereceklerini söylediler, vermediler. İki yıldır kira paraları bizim cebimizden çıkıyor. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz, ancak zarara uğratılmak istemiyoruz."


Yap-sat bitti, bizimkiler hâlâ kaba inşaat... 

Mahalle sakinleri, müteahhitlerin yapıp satacakları dairelere öncelik verdiğini ve bu inşaatları bitirdiğini kendi evlerini ise geriye attıklarını söylediler. "Satacakları evler teslim edilir düzeye geldi. Bizimkiler ise henüz kaba inşaat halinde. Ne zaman biteceğini Allah bilir" diyen Kışlalılar, "Büyük parsel halinde arsalarımız vardı. Kimimizin ki bir dönüm kimimizin daha fazlaydı. Bize verdikleri evler arsamızın 10'da biri kadar bile değil." diye konuştular. 


Posta Çukurova Gap 


Geri Dön