28 / 03 / 2024

Adana'da kentsel dönüşüme ihtiyaç artıyor!

Adana'da kentsel dönüşüme ihtiyaç artıyor!

Adana uzun yıllardan bu yana imar sorunu yaşıyor. Kentte imara açık bölge sayısının az, göç nedeniyle konut talebinin yüksek olması nedeni ile Adana'daki gayrimenkul dengeleri bozulmuş durumda...



Akdeniz Bölgesi'nin tarım kadar sanayisi ile de öne çıkan kenti Adana, imara açık bölgelerinin yetersizliği yüzünden yapılaşma sorunu yaşıyor. Yaz aylarıyla birlikte gayrimenkul piyasasında durgunluk gözlenen Adana, yaz sıcaklarının azalması ile birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanmasını bekliyor... 


Adana uzun yıllardan bu yana imar sorunu yaşıyor. Kentte imara açık bölge sayısının az, göç nedeniyle konut talebinin yüksek olması nedeni ile Adana'daki gayrimenkul dengeleri bozulmuş durumda. Yani kentin en önemli sorunlarından bir tanesi imara açık arazilerin az oluşu. Adana'da öncelikle imarlı arsa konusunda iyileştirme bekleniyor. 


Adana'nın arazi konusundaki ihtiyacının karşılanmasında dört gözle kentsel dönüşüm projeleri bekleniyor. Gürsel Paşa, yeni ve nitelikli konut projeleri ile son dönemde öne çıkan bölge olurken, Çukurova ve Seyhan ilçelerinin kentsel dönüşümün merkezi olacağı belirtiliyor. 


150 ila 300 m2 arasında değişen 3+1, 4+1 ve 5+1 ağırlıklı konutların talep gördüğü kentte m2 fiyatları bin ile 2000 TL aralığında değişiyor. Fiyatlarda geçtiğimiz yıla oranla bir yükseliş yaşanmazken kentteki nitelikli konut talebinin arttığına dikkat çekiliyor. 


Suriyeliler'in etkisi ile kentte kira değerlerini artış yaşandığına dikkat çekilirken, Mirza Çelebi, Yavuzlar, Mithatpaşa, Denizli gibi bölgelerde 150-200 TL olan kira değerleri 400-500 TL'ye çıkmış durumda. 



EKONOMİST MORTGAGE 





Geri Dön