29 / 03 / 2024

Adana'da konut fiyatları neden arttı?

Adana'da konut fiyatları neden arttı?

Gayrimenkul sektörü kuruluşlarının araştırmasında Türkiye'de daire fiyatlarının en çok arttığı il olarak gösterilen Adana'da, bu fiyat artışlarının imarlı arsa sıkıntısından kaynaklandığı bildirildi.



Gayrimenkul sektörü kuruluşlarının araştırmasında Türkiye'de daire fiyatlarının en çok arttığı il olarak gösterilen Adana'da bu tırmanışın imarlı arsa sıkıntısından kaynaklandığı bildirildi.  Adana  merkezli köklü inşaat firması Kulak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, "İmarlı arsa sıkıntısı fiyatları yükseğe doğru tetikliyor. İmara kapalı arsaların açılması bu sıkıntıyı ortadan kaldırır, fiyatları düşürür." dedi.

 

"MÜTEAHHİTLER YENİ ARSA BEKLİYOR" 

Tarkan Kulak, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) açıkladığı raporda Türkiye'de yüzde 2.15 ile konut fiyatlarının en çok arttığı il olarak gösterdiği Adana'da müteahhitlerin, yerel yönetimlerden yeni konut arsa üretmeleri beklentisi içinde olduğunu söyledi. Tarkan Kulak, konut fiyatlarını arttıran en önemli girdinin arsa maliyetleri olduğunu kaydetti.

 

"İMARLI ALAN YOK DENECEK KADAR AZ" 

İnşaat sektöründe Türkiye genelinde bir duraklama görüldüğünü ancak Adana'da konut fazlası var gibi görülmekle birlikte aslında ihtiyacın da giderek arttığını kaydeden Tarkan Kulak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adana müteahhitler olarak arsa konusundaki sıkıntılarımız malum. Çünkü ne yazık ki, yeterli konut yapabilmek için üretilmiş imarlı alan yok denecek kadar az. İmarı açık olan kıt arsalar da arz-talep dengesinin de etkisiyle normal değerlerinden fazla fiyatlanıyor. Bu da daire fiyatlarının ortalamanın üzerinde yükselmesine neden oluyor." Artan maliyetlerini mümkün olduğunca müşterilerine yansıtmamaya özen gösterdiklerine dikkati çeken Kulak, "Tabi ki bu da bir yere kadar mümkün olabiliyor." 


Adana Bölge


Geri Dön