18 / 04 / 2024

''Adana'da Konut Sektöründe Riskler ve Fırsatlar 2014'' paneli düzenlendi!

''Adana'da Konut Sektöründe Riskler ve Fırsatlar 2014'' paneli düzenlendi!

Capital ve Ekonomist dergileri ile Garanti Mortgage' nin işbirliğiyle "Adana'da Konut Sektöründe Riskler ve Fırsatlar 2014" konulu panel düzenlendi. Panel Adana HiltonSA Hotel' de düzenlendi...




Capital ve Ekonomist dergileri ile Garanti Mortgage'nin işbirliğiyle "Adana'da Konut Sektöründe Riskler ve Fırsatlar 2014" konulu panel düzenlendi.


Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ömer Orbay, HiltonSA Hotel'de düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, insanları ev sahibi yapmanın güzel bir duygu olduğunu belirtti.


Geçtiğimiz yıl yaklaşık 70 bin kişiyi, konut kredisi kullandırarak ev sahibi yaptıklarını ifade eden Orbay, "280 bin kişi Garanti Bankası tarafından finanse edilmiş evlerde yaşıyorlar. Bu bizim için gurur verici bir durum" dedi.


Garanti Mortgage'nin 2007 yılında Garanti Bankası'nın iştirakiyle kurulduğunu anlatan Orbay, ''Biz de şirket olarak Garanti Bankası'nın şubeleri aracılığıyla tüketicilere konut kredisi imkanı sunuyoruz. Konut kredisi bir amaç değil, konut alımını finanse etmeye yönelik bir araç. Bizim amacımız tüketici konutunu alırken, doğru finansal yöntemleri anlatmak. Türkiye'nin çeşitli üniversiteleriyle birlikte şubelerimizdeki tüm elemanlarımızı eğitime tabi tutuyoruz'' ifadelerini kullandı.


Kentsel dönüşümün Türkiye'nin en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu dile getiren Orbay, şunları kaydetti:


''Kentsel dönüşüm projeleri, inşaat, yapı malzemeleri ve gayri menkul sektörünü olumlu yönde etkilerken ülkenin ekonomisine ve sosyal gelişimine katkı sağlıyor. Mortgage kredilerini milli gelirle karşılaştırdığımızda daha yolun başında olduğumuz ortada. Zengin tarım potansiyeli ve buna dayalı sanayi faaliyetleriyle gelişme merkezi olarak karşımıza çıkan Adana, doğudan aldığı göçün etkisiyle son dönemde nüfus artış hızı en yüksek illerden birisi. Bu da yatırımcıların şehre yönelimini arttırıyor. Kentsel dönüşüm kapsamındaki çalışmalar ve yeni projeler,  Adana  ve mortgage sektörü için önemli gelişim alanlarından biri. Garanti Mortgage olarak, bilgi birikimimiz, uzmanlığımız ve pazar liderliğimizle, 24 şubemizde 330 çalışanımızla sektörün Adana'da çok daha büyük hacimlere ulaşması için elimizden geleni yapacağız.''


Konuşmaların ardından kente katkısı bulunan 12 firmaya plaket verildi.



AA


Geri Dön