24 / 04 / 2024

Adana'da Peyzaj Mimarlığı Kongresi düzenlenecek!

Adana'da Peyzaj Mimarlığı Kongresi düzenlenecek!

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından düzenlenen "Peyzaj Mimarlığı Kongresi" 14-17 Kasım tarihleri arasında Adana'da Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Anfisi'nde yapılacak. Kongre, 14 Kasım'da "Dönüşen Peyzaj" ana temasıyla başlayacak..



Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak, 2. Başkan Mustafa Artar ve Kongre Sekreteri Özlem Aytok kongre ile ilgili olarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi. 


Oda Genel Sekreteri Redife Kolçak, 14 Kasım 2013 Perşembe günü "Dönüşen Peyzaj" ana temasıyla başlayacak olan kongre ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Kolçak, "Kongremiz, peyzaj mimarlarının her üç yılda bir araya geldiği ve oda-üye dayanışmasının önemli bir çalışması olarak, örgütlü olmanın ve üyesinin var oluşu ile güçlenmenin, bilim ışığında aydınlanmanın bir sonucunu sergiliyor" dedi. 


Peyzaj Mimarlarının 5. Kongresinde Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyonu (IFLA) Avrupa Başkanı Nigel Thorne "Peyzaj Dönüşümü Londra'nın Doğu-Sonu ve 2012 Olimpiyat Oyunları Mirası" sunumuyla katılacağını belirten Kolçak, şöyle konuştu: "Peyzaj Mimarlığı 5. Kongresi  Adana  yerelinde dönüşüm ve değişim ile kentli yaşamımıza yansımalarının tartışmaya Çukurova Özel Oturumu Kongre'mizin açılışı ile başlayacak ilk oturum olarak belirlenmiştir. Çukurova Özel Oturumu konuklarımız ve peyzaj mimarlığı disiplini ile ilişkilendirdikleri konuları belirlendi. Çukurova oturumundaki konuklarımız; "Adana'da Kentsel Dönüşümün Şehir Planlama Disiplini Açısından Yorumu", "Adana'da Kentsel Dönüşüm İmar Planlama Uygulamalarında Temel Yaklaşım, Yeşil Alanlar: Eski/Yeni Karşılaştırması", "Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Stratejisi, Uygulama Alanları, Konut/Konut Dışı Yapılaşma Hedefleri, Dönüşüme Konu Olan Nüfus Bilgileri Ve Mülk Sahiplerinin Yaklaşımı", "Adana'nın Kentsel Gelişim Sürecinde Açık ve Yeşil Alanlar İle Kültürel Mekanların Durumu" konuları içeriğinde Çukurova Bölgesi ile ilgili tüm bilgi ve birikimlerini, peyzaj mimarlığı camiası ile paylaşmaya ve ülke gündemimizde yakıcı olan konularla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere bizlerle olacaklar. Kongremizde üç tam gün mesleki, akademik, sektörel ve PMO-Genç öğrenci oturumu ile geleceği çizeceğimiz, şube ve temsilciliklerindeki nitelikli çalışmaları ile oda örgütlülüğümüzün geldiği son durumu birlikte yaşayacağımız kongre sürecini, birlikte değerlendirmek ve kamuoyu ile paylaşmak üzere siz değerli basın mensuplarının katılımı beklenmektedir."


Adana Çukurova Press Gazetesi


Geri Dön