18 / 04 / 2024

Adana'da Suriyeli çocuklar için okul inşa ediliyor!

Adana'da Suriyeli çocuklar için okul inşa ediliyor!

Adana'da Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Milletler Çocuklara Yardım Fonu tarafından Suriyeli çocuklar için yaptırılan okulun yakın zamanda eğitime başlayacağı bildirildi.



Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından Suriyeli çocuklar için yaptırılan okulun yakın zamanda eğitime başlayacağı bildirildi.


Adana Valiliği'nin yazılı açıklamasında, Vali Mustafa Büyük'ün, yapımı devam eden okulda incelemede bulunduğu belirtildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyük, 24 derslikli prefabrik okulun ve yapımı devam eden diğer okulların hizmete girmesiyle ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı Türkiye 'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitim ve öğretim ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir eksikliğin giderilebileceğini ifade etti.


Devlet olarak Suriyeli ailelerin daima yanında olduklarını belirten Vali Büyük, şunları kaydetti: "İlimizde barınan ve daima yanlarında olduğumuz Suriyeli misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve sıkıntılarını en aza indirme noktasında ilgili kurum ve kuruluşlarımız nezdinde azami gayret gösteriyoruz. Kuşkusuzk eğitim ve öğretim, ilimizde barınan Suriyeli ailelerimizin en önemli ihtiyaçlarından biri. Bu okulumuzun önümüzdeki günlerde başlayacak yeni eğitim yılında hizmete girmesiyle Suriyeli çocukların eğitim ve öğrenimleri adına önemli bir eksikliğe neşter vurulmuş olacak. Okulun yapımına emek ve destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."


Radikal


Geri Dön