28 / 03 / 2024

Adana'da tamamlanan projelerin açılışı 5 Ocak'ta!

Adana'da tamamlanan projelerin açılışı 5 Ocak'ta!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 5 Ocak’ta yapımı tamamlanan projelerin açılışını gerçekleştirecek.



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 5 Ocak’ta yapımı tamamlanan projelerin açılışını gerçekleştirecek.


Adana’nın geleceğine yön veren hizmetlere imza atan Başkan Sözlü, ‘gurur gününde’ üzeri kapatılan D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi (Karnıyarık), Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi, Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi, Çok Katlı Asansörlü Otopark ve Saimbeyli Mezbahası’nın toplu açılış kurdelesini kesecek.


Başkan Hüseyin Sözlü planlı, hızlı, etkin, şeffaf, adil ve vatandaş odaklı hizmet maratonunu, Adana’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95’inci Yıldönümü olan 5 Ocak’ta yapımı tamamlanan projelerin açılışıyla taçlandıracak. Adana’nın geleceğini planlayan Başkan Sözlü’nün açılışını yapacak projelerinin başında Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi geliyor. 1940 yılında Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı 5 Ocak töreni için ‘Bayrak’ şiirini yazan Arif Nihat Asya’nın anısını yaşatmak üzere yürütülen proje, Seyhan Nehri ve Sabancı Merkez Camii ile bütünleşti. Atatürk Evi ve Zübeyde Hanım Parkı ile komşu olan Arif Nihat Asya Bayrak Parkı ve Müzesi, 15 bin metrekare alanda inşa edildi. Zeminde hilal ve yıldız konseptinde 2 bin metrekare tören alanı olacak şekilde inşa edilen parkta 750 metrekarelik müze, tanıtım galerisi, sinevizyon odası ve hediyelik eşya bölümü tasarlandı. 70 metre uzunluğunda, 360 derece dönebilen, saatte 160 kilometreye kadar esen rüzgara dayanıklı, asansör sistemli, uçak ikaz lambalı sonar bulunan bayrak direğinde 96 metrekarelik dev Türk Bayrağı dalgalanmaya başladı.


‘Karnıyarık karın ağrısı olmaktan çıkıyor’

Uygulamaya koyduğu köprü ve altgeçit projeleriyle Adana’nın trafik yükünü önemli ölçüde hafifletecek hamleler yapan Başkan Sözlü’nün 2017’de açacağı bir başka hizmet,üzeri kapatılan D-400 Karayolu Turhan Cemal Beriker Bulvarı Altgeçidi (Karnıyarık) olacak. 4 yıl önce Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yaklaşık 36 milyon lira harcanarak yapılan altgeçit, çukur görüntüsü oluşturduğu ve ulaşımı daha da karmaşık hale getirdiği için yoğun şikayet konusu olmuştu. Başkan Sözlü ‘Adanalıların karın ağrısı’ olan 375 metrelik Karnıyarık’ın üzerinin 451 adet betonarme kirişle kapatılmasını sağladı. Bu güzergahın üzerindeki yan yollar da 4’er şeritli olacak şekilde genişletildi. Her iki kavşakta ve refüjlerdeki peyzaj çalışmaları ile yaya yollarının tamamlanmasıyla D-400 kent içi geçişi modern çehreye bürünecek.


Kent içi trafik tünellerle rahatlıyor

Başkan Hüseyin Sözlü’nün liderliğinde sınırlı kaynakların en doğru ve verimli şekilde hizmete dönüşmesi için seferber olan  Adana  Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu bir başka proje olan Türkmenbaşı Bulvarı-Havaalanı Kavşağı Altgeçidi de kuzey-güney yönünde tünellerle geçiş verecek. Bu hizmet, aynı zamanda doğu-batı yönünde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nı ‘çıkmaz sokak’ konumundan kurtaracak. Şehit Mehmet Özer Caddesi’nden gelip, havaalanı kavşağına doğru geçen aksta, B ve C kolu tüneller 281 metre uzunluğunda yapıldı. Havaalanı kavşağından Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na dönen D kolu tünelin uzunluğu ise 293 metreyi buldu.


Adana’da bir ilk, asansörlü otopark

Başkan Hüseyin Sözlü’nün ‘Çatışma dönemi bitti, çalışma dönemi başladı’ sloganıyla Seyhan İlçe Belediyesi ile işbirliği içinde yürüttüğü Çok Katlı Asansörlü Otopark Projesi de Adana’ya nefes aldıracak. Çınarlı Mahallesi 61012 Sokak ile 61011 Sokak arasında Gizerler İş Merkezi’nin doğusunda yaklaşık bin 250 metrekare alanda yapılan 116 araçlık otopark ‘Adana’da bir ilk’ olacak. 9 adet 12 araçlık ve 1 adet 8 araçlık döner katlı elektromekanik otopark sistemi, Adana Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin uyumlu çalışmasının bir simgesi olacak.


Saimbeyli’ye modern mezbaha

Tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu kırsal kalkınma projeleriyle köylüye iş, aş sağlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı et tüketimini sağlamak amacıyla 3 bin 500 metrekare alanda Saimbeyli Mezbahasını inşa etti. Günde 50 küçükbaş, 25 büyükbaş havyan kesim kapasitesine sahip mezbahane, komşu ilçeler Feke ve Tufanbeyli’ye de hizmet verecek.


Milliyet


Geri Dön