24 / 04 / 2024

Adana'da TCDD'nin yaptığı ihata duvarı açık kaldı!

Adana'da TCDD'nin yaptığı ihata duvarı açık kaldı!

Adana'da yüzlerce öğrencinin ölüm tehlikesini altında tren hattından geçerek okuluna gitmesini engellemek için TCDD 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihata duvarı açık kaldı.



SABAH Güney, Adana'da Petrolofisi İlkokulu ile Gazi Ortaokulu öğrencilerinin okula gitmek için hayatlarını tehlikeye atma pahasına tren hattından geçmesini 17 Kasım 2014 tarihinde "Okul değil Ölüm Yolu" başlığı ile manşetten duyurmuştu. Haberimizin üzerine TCDD 6. Bölge Müdürlüğü öğrenci geçişlerinin engellenmesi için bir ihata duvarı yapılmasına karar verdi. Büyükşehir Belediyesi de söz konusu bölgeye üstgeçit yaparak öğrencileri yaşadığı tehlikeden kurtarmak istedi. 


DUVARIN ÜSTÜNE DİKENLİ TEL 

TCDD 6. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Ziyapaşa ve Cemalpaşa mahallelerini ayıran demiryolunu okula gitmek için kullanan öğrencilerle velilerinin bu hareketini engellemek için kolları sıvadı ve ihata duvarının yapımına başladı. İnşaat bitti, duvarın üstü dikenli tel ile çevrildi. Ancak duvarın bitiminde bir bölge açık kaldı. Öğrencilerin geçmesini duvarla engellemek isteyen TCDD yetkililerinin hangi mantığa dayanarak bu açıklığı bıraktığı bir türlü anlaşılamadı. 


GEÇİŞLER DEVAM EDECEK 

TCDD 6. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin SABAH Güney'in uyarısını, vatandaşların ise tepkisi dikkate alarak ihata duvarı çalışmasını takdirle karşılayanlar, "Öğrencilerin geçişini engellemek için duvar örmek akılcı bir yöntemdi ancak açık bırakılan kapıdan geçişler devam eder. O zaman ihata duvarı yapmanın bir anlamı olmaz. Açık kalan bölümün de kapatılması en azından demir kapı ile engellenmesi gerek. Bir de Büyükşehir Belediyesi'nin üstgeçit sözünü yerine getirmesi lazım" dedi. 


Sabah güney




Geri Dön