18 / 04 / 2024

Adana'da yargı mensupları için eğitim tesisi kurulacak!

 Adana'da yargı mensupları için eğitim tesisi kurulacak!

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, 7 kentte görev yapan yargı mensupları ve ailelerinin faydalanacağı tesisisin kısa sürede hayata geçirileceği müjdesini verdi.




Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, çevre il ve ilçelerde görev yapan yargı mensupları ve ailelerinin kullanımına yönelik yaklaşık 20 bin kişinin faydalanabileceği 'Adliye Eğitim ve Ek Tesisi' yaptırılacak. Projesi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak tesiste, turizm ve otelcilik eğitimi verilecek olan hükümlüler görev alacak.  Adana  Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Projeyle ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu tesis, bölgemizdeki yaklaşık 20 bin personelin ve ailelerine hizmet verecek. Mimarisiyle de ilimize değer katacağını düşündüğümüz eğitim tesisini bir an önce tamamlayıp, hizmete açmayı düşünüyoruz" dedi. 


EN BÜYÜK İŞLETME OLACAK 

Türkiye'de hizmet sektöründe hükümlü çalıştırılacak en büyük işletme olacak tesis, Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde Seyhan Baraj Gölü manzaralı Adalet Bakanlığı'na tahsisli arsaya yapılacak. Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Müdürlüğü'nce 7 bin 564 metrekare arsa üzerine yapılacak hizmet tesisinde, bin 800 metrekare kapalı alan, yaklaşık 6 bin metrekare ise piknik ve dinlenme alanı olacak. Tesis, Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis'te görev yapan yargı çalışanları ve yakınlarına hizmet verecek. 


Doğanın korunacağı tesiste 20 odalı misafirhane, 2 restoran, 100 kişilik konferans salonu, satış mağazası, mescit, piknik ve dinlenme alanı, yürüyüş parkuru, çocuk parkı, spor sahaları ve kameriyeler yer alacak. Ayrıca Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda üretilen ürünlerin satışı yapılacak. Tesiste, Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla çeşitli iş kollarında istihdam edilen hükümlüler görev alacak. Vardiyalı olarak çalıştırılmaları planlanan 60'a yakın hükümlü, alacaklarını eğitimin ardından aşçılıktan, garsonluğa, temizlik işlerinden satış temsilciliğine kadar tüm işlerde çalışacak. 


Sabah 


Geri Dön