24 / 04 / 2024

Adana'da yeni imar alanları arsa fiyatlarını düşürecek!

Adana'da yeni imar alanları arsa fiyatlarını düşürecek!

Adana'da son dönemlerde, konut fiyatlarının Türkiye ortalamasının üzerinde yükselmesine, arsa sıkıntısının yol açtığı, yeni imar alanlarının açılması durumunda fiyatların düşeceği belirtildi...



Adana'da son dönemlerde, konut fiyatlarının Türkiye ortalamasının üzerinde yükselmesine, arsa sıkıntısının yol açtığı, yeni imar alanlarının açılması durumunda fiyatların düşeceği belirtildi. 


Maliyet fiyatı arttırıyor 

Adana'da 1995 yılından bu yana faaliyet gösterdiği yapı sektöründe, binlerce nitelikli konutun altında imzası bulunan Bekaroğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bekaroğlu, konut fiyatlarını arttıran en önemli girdinin, yüksek arsa maliyetleri olduğunu söyledi. 


Şehirde arsa sıkıntısı var 

Adana'da Gürselpaşa Mahallesi'ni örnek vererek, dünün verimli tarım alanı ve narenciye bölgesinin bugün şehrin çekim merkezi olduğunu hatırlatan Bekaroğlu, "Daire fiyatlarında, normal piyasa koşullarının üzerinde bir fiyat artışı olduğu doğrudur. Bunun nedeni ise şehirde inşaat yapacak yeterli alan bulunmamasından dolayı yaşanan arsa sıkıntısıdır." dedi. 


Yüksek bedeller isteniyor 

Arsa sıkıntısı baş gösterince, kalan sınırlı sayıda arsa için yüksek bedeller istendiğini ve müteahhitlerin de bu yüksek bedelleri ödeyip inşaatları yaptıklarını kaydeden Kemal Bekaroğlu, "Yüksek arsa maliyetleri, otomatik olarak konut fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. Bunun sıkıntısını ise en başta müteahhit çekiyor. Ben bir çok firmanın zararına satış yaptıklarına bizzat şahidim.diye konuştu. 


Fiyatlar yeterince yükseldi 

Adana'da arsa sorununun önüne geçmenin yeni imar alanlarının açılmasıyla mümkün olacağına değinen Bekaroğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bekaroğlu, "Fiyatlar yükselebildiği kadar yükseldi. Ancak yeni imar alanları açılırsa, arsaların da ateşi düşer. Fiyatlar normal seviyesine iner. Bu da sektöre yeni bir canlılık getirir." görüşünü savundu. 


Sanayimiz güçlü değil Adana'da sanayi sektörünün yeterince gelişmemiş olmasının, kent ekonomisini ve piyasadaki canlılığı olumsuz etkileyen sebeplerden en önemlisi olduğunu vurgulayan Kemal Bekaroğlu, 

"Bir şehrin sanayicisinin güçlü olması lazım.  Maalesef  Adana  sanayisinde bu güç yok. Adana'nın sanayisi inşaat sektörüne doğru yönlendirilmektedir." Borçlu insan mutsuz insan Konut alanların yüzde 80'inin konut kredisi kullanarak ev edindiğini, düşük seviyelerdeki faiz oranlarının da bunu cazip kıldığını anlatan Bekaroğlu, "İnsanımıza bu tür bir borçlanma cazip geliyor. Ancak uzun vadeli borçlanmalar da çok istenen bir durum olmamalıdır. Çünkü, borçlu insan mutsuz insandır" diye konuştu. 


Adana Bölge


Geri Dön