20 / 04 / 2024

Adana'da yeni orman yolları tamamlanma aşamasına geldi!

Adana'da yeni orman yolları tamamlanma aşamasına geldi!

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, 60 kilometrelik 2014 yılı yeni yol programını büyük ölçüde tamamladı. Programın 37 kilometresi ihale ile özel sektör tarafından geriye kalan kısmı ise idareye ait iş makineleri ile yapılarak tamamlanma aşamasına geldi...




Adana Orman Bölge Müdürlüğü, 60 kilometrelik 2014 yılı yeni yol programını büyük ölçüde tamamladı. Programın 37 kilometresi ihale ile özel sektör tarafından geriye kalan kısmı ise idareye ait iş makineleri ile yapılarak tamamlanma aşamasına geldi.


Makine İkmal Şube Müdürlüğü Mühendislerince, yapım aşamaları tek tek takip ve kontrol edilen yolların yangın sezonundan önce tamamen bitirileceği bildirildi.


Şube Müdürü Bilal Akkuş, programdaki yolların en kısa sürede bitirilmesi için şube olarak tüm tedbirleri aldıklarını, sezon öncesi hepsini ulaşıma açacaklarını ve yapılan yolların ormancılık çalışmaları açısından çok önemli işlevlerinin olduğunu söyledi.


Yangınla mücadele, bakım ve üretim faaliyetleri gibi çeşitli ormancılık işlerinde çok önemli ulaşım fonksiyonu gören yollar aynı zamanda yerleşim yerleri arasındaki mesafeleri de kısaltarak halkın sosyal ihtiyacına da cevap vermiş oldu. Özellikle Osmaniye İşletme Müdürlüğü dahilindeki ormanlarda yapılan yeni yollar sayesinde üretim programının kayda değer ölçüde arttığı gözlendi.


Orman yolu standartlarından taviz vermeden yapılan bu yolların, ormanların iç derinliklerine daha çabuk ulaşım imkanı sağlamasıyla hem orman yangınları konusunda önceden tedbir alınmış olacağı hem de üretim çalışmalarının daha rahat yapılacağı değerlendirildi.


Ayrıca yapılacak çalışmalarda da orman köylüleri işlendirilerek bütçelerine katkı sağlanacağı ve üretilen ürünlerin ülke ekonomisine kazandırılacağı ifade edildi.



Milliyet


Geri Dön