27 / 04 / 2024

Adana'da yüksek katlı binalar yıkılacak!

Adana'da yüksek katlı binalar yıkılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün yüksek katlı binalar için gerekli yoğunluk artışına karşı olması arsa sahipleri ile müteahhitleri kara kara düşündürüyor.



Çukurova İlçe Belediyesi'nin yeni imara açılacak yerler için istediği yoğunluğu artırma talepleri sürerken Başkan Sözlü, Meclis'te bir kat daha tavır koydu. Sözlü, kendi döneminde şehrin beton yığını olmayacağını belirterek, "Herkes kendini ne kadar yoğunluk alırsa o kadar karlı zannediyor. Ben de yoğunluğa karşı duruşu olan biriyim. Şambayadı'nın çözülmesi yoğunluk artışıyla olmayacak.  Modern bir şehir planlamasına riayet ederek olacak." dedi.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Beton yığını benim dönemimde olmaz, bunu göreceksiniz. Sarıçam'da da Büyükşehir Belediyesi'nin arsaları için de uygulayacağım. Bu kamudur, buna verelim, rant olsun belediyeye, yok öyle bir şey. Şehirciliğin ruhuna ihanet olmayacak. Geçmiş dönemin uygulamalarını da disiplin altına alacağım. Biri derse ki başkan şunu kayırmış, şuna kötülük etmiş o zaman özür dilemesini de bilirim." dedi.


Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantılarının 3.'sü gerçekleştirildi. 8 maddelik gündemle toplanan mecliste, dava konusu bir parselin Şambayadı, Esentepe, Kabasakal, Kireçocağı mahalleleri sınırları içinde hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği içinde kaldığı belirtildi. Meclis, mahkeme kararı gerekçeleri göz önüne alınarak bahse konu planların yer aldığı şekliyle konut alanı olarak planlanmasına yönelik komisyon kararını oy birliği ile kabul etti. Ayrıca, Yüreğir İlçe Belediyesi’ne konut ihtiyacı olan vatandaşlara ilçe sınırları içinde arsa ve konut üretmek amacıyla yetki verilmesi yönündeki komisyon raporu ise 'teknik' sorun sebebiyle komisyona iade edildi.


"YOĞUNLUK ARTIŞINA KARŞIYIM"


Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, meclis sona erdikten sonra gazetecilerin Çukurova ilçesinde yaşanan 'yoğunluk' problemine ilişkin açıklama yaptı. Başkan Sözlü, Şambayadı ile ilgili genel manada yaşanan problemleri çözmek istediklerini bildirdi. Sözlü, "Herkes kendini ne kadar yoğunluk alırsa o kadar karlı zannediyor. Ben de yoğunluğa karşı duruşu olan biriyim. Şambayadı'nın çözülmesi yoğunluk artışı ile olmayacak.  Modern bir şehir planlamasına riayet ederek olacak. Yoğunluk artışı vermem onu söyleyeyim." diye konuştu.


"KİME NEYSE HERKESE O"


Sözlü şöyle devam etti: "Mahkemenin de hukukun da verdiği kararı yerine getireceğiz. Ancak bizim orada çalışmalarımız devam ediyor. Çukurova Belediyesi sınırları içerisinde genel olarak problemleri çözmek için hak sahibi vatandaşın itirazı olmuştur. O da bulunduğu adaya şamil olabilir. Orası bir adadan müteşekkil değil. Süreç inşallah bu yıl içinde biter. Askı süresi var, itirazlar var. Bunlar kolay işler değil. Daha önce söyledim. Şambayadı ile ilgili yalnızca hak sahipleri ile ilgili değil. Hazine ile de burası problemli. Devletle problemli, kökünü çözeceğim. 15 yıl belediye başkanlığı yaptım Ceyhan'da giderseniz görürsünüz. Hiç problemli alan yoktur. Kişiye özel yapmadım, yaşanır uygulamalar yaptım. Adil bir uygulamamız olur kesinlikle. Kime neyse herkese o."


"YETERİNCE YÜKSEK BİNA VAR"


Çukurova'da yüksek yoğunlukların yeterli olduğuna dikkat çeken Sözlü, "Adana'nın en yüksek yoğunlukları, üst üste binaları, parkları, 20 metrelik binaların arasında 7 metrelik sokaklar caddeler, hepsi Çukurova'da. Burada yeterince yüksek ve yoğun bina var. İnsanların o bölgelerde engin yerlerde de yaşaması demokratik kültür olarak hakkı. Sadece arsa sahiplerini memnun ediyorsunuz. Veriyorsunuz yüksek yoğunlukları, kime ne kadar yüksek yoğunluk verirseniz 20 yıl sonra bu belediyenin kasasından geri çıkıyor. Metronun yanında üst geçit lazım kim ödeyecek parasını? Büyükşehir Belediyesi. Niye ödüyor? Çukurova'nın kuzeyine verilen yüksek yoğunlukların trafik yükünü çekmek için.” diye konuştu.


Akdeniz Türk




Geri Dön